ČAK ČETIRI LINIJE PREMA DUBROVNIKU Britanski Jet2 ukida sve letove prema Hrvatskoj

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Britanska aviokompanija fokusirana na leisure putnike obustavlja promet na svim linijama iz Velike Britanije prema Hrvatskoj. Rezultat je to uvedenih restriktivnih mjera za putnike koji iz Hrvatske dolaze u Veliku Britaniju, što je za posljedicu imalo značajan pad potražnje, objavio je portal Croatian Aviation.

Jet2 je u prvoj polovici srpnja pokrenuo čak 12 međunarodnih linija prema Hrvatskoj, iz brojnih britanskih zračnih luka prema Puli, Splitu i Dubrovniku, gotovo odmah nakon ukidanja restriktivnih mjera u Velikoj Britaniji. Kompanija se vratila na hrvatsko tržište, no sa značajno manjim brojem linija i tjednih letova u odnosu na prošlu ljetnu sezonu, prilagođavajući tako svoju ponudu i kapacitete trenutnoj potražnji.

Jet2 je u priopćenju naveo razloge otkazivanja, a uz letove prema Hrvatskoj, kompanija obustavlja promet i prema Španjolskoj: "Zbog globalne pandemije i smanjene potražnje, kao i zbog mjera uvedenih za putnike koji u Veliku Britaniju dolaze iz Hrvatske, donijeli smo odluku o otkazivanju svih letova i turističkih aranžmana za ostatak ove ljetne sezone. Naš zadnji let iz Hrvatske u ovoj godini bit će u nedjelju, 6. rujna."

Kompanija će tako ove nedjelje odraditi posljednje letove prema i iz Hrvatske te prestati prometovati na čak 12 redovnih linija prema Dubrovniku, Splitu i Puli:

Birmingham - Dubrovnik,

London Stansted - Dubrovnik,

Manchester - Dubrovnik,

Newcastle - Dubrovnik,

Birmingham - Split,

East Midlands - Split,

Leeds - Split,

London Stansted - Split,

Manchester - Split,

Birmingham - Pula,

Leeds - Pula,

Manchester - Pula.

Nakon što je letove i turističke aranžmane za ovu ljetnu sezonu u potpunosti otkazao britanski TUI, Jet2 je bio jedini koji je nudio britanskim turistima pakete za odmor u Hrvatskoj u ovoj ljetnoj sezoni. Kako doznaju s Croatia Aviationa, kompanija je na linijama koje su prometovale prema Hrvatskoj ostvarila prosječni Load Factor (popunjenost putničke kabine) manji od 40% što se ne može smatrati zadovoljavajućim.

Jet2 planira povratak u Hrvatsku u proljeće 2021. godine, no to će svakako ovisiti o pandemiji i restriktivnim mjerama.

Popularni Članci