/* */

BORBA ZA SVAKOG GOSTA ‘U Dubrovnik su stigla dva Švicarca, vlasnik ih tetoši k‘o kraljeve‘

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL

Uskrsni paket, vrijedi od 3. do 6. travnja – jedno noćenje u superior dvokrevetnoj sobi s pogledom na more po cijeni od 900 kn. Dodatno noćenje stoji 550 kn i uključuje jednu večeru za dvije osobe. Boravišna taksa iznosi 27,00 kn po osobi za noć.

Prigodna je to ponuda splitskog hotela "Park" za nadolazeći blagdan u sklopu koje se hotelski gosti mogu počastiti i uskrsnim ručkom za 170 kuna po osobi. I tako pobjeći od korona ludila, utažiti želju za makar i kratkim, blagdanskim putovanjem, piše Jutarnji. Samo kad bi bilo gostiju...

Stopiranje svih najavljenih turističkih aktivnosti nemoćno su nam redom potvrdili u hotelima u srednjoj Dalmaciji, suočeni s trećim valom epidemije koronavirusa. No, to ne znači da će njihova vrata ostati zatvorena, poglavito u slučaju obiteljskih i malih hotela koji se, poput nekolicine većih hotelskih kuća, u danima pred nama jedino nadaju domaćim gostima.

– Mali obiteljski hoteli spremno čekaju goste za Uskrs. Ako i prije i poslije blagdana možda čak i ne rade, tih su dana odlučili otvoriti. Ali, od sjevera prema jugu sve je lošije, osim što je otvoreno nekoliko hotela u centrima Zadra, Splita i Šibenika. Isto je i u Makarskoj. Južnije od Makarske ništa, pa onda dva hotela u Korčuli i hoteli u Dubrovniku, tamo ih radi nekoliko. Ali, ti hoteli ne servisiraju samo turiste nego i poslovne ljude, pa se ne može reći da su svoja vrata otvorili za Uskrs. Neki pak, među onima koji su odlučili otvoriti za Uskrs, kažu da imaju samo jednu rezervaciju. Zato se ne može govoriti o potražnji za Uskrs u Dalmaciji – govori Šime Klarić, predsjednik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela, navodeći primjer borbe jednog dubrovačkog vlasnika malog obiteljskog hotela. Ugostio je, kaže, ovih dana dva Švicarca. Ljudi krenuli iz Švicarske automobilom na njemački aerodrom, sjeli u avion i pravac Dubrovnik.

– A u gradu sve zatvoreno. Ne rade restorani, ništa. Imaju noćenje s doručkom, ali se vlasnik toliko potrudio da ih ugosti. Postavio im stol u vrt, priprema im ručak i večeru. Tetoši ih kao kraljeve, sav je sretan što je netko došao. Jer i za dolazak iz Švicarske u Dubrovnik je, u ovim okolnostima, trebala volja. Eto, tako se bore naši domaćini za goste – pohvalno će Klarić o dubrovačkom kolegi.

Zato je, iako nema prave potražnje, bitno reći da je infrastruktura spremna i za domaće i za strane goste. I to usprkos svim poteškoćama s kojima se trenutno suočavaju članovi Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela. Refinanciranja, mostno kreditiranje, garancije, isticanje moratorija...

Više pročitajte OVDJE.

Popularni Članci