AKCIJA POLICIJE I USKOK-A Rano jutros privedeno je desetak ljudi, sumnjiče se da su državu oštetili za 15 milijuna kuna

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Policija i USKOK opet su u velikoj akciji. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, policija je rano jutros upala u domove i poslovne prostore većeg broja osoba, te su započeli pretrese na temelju odgovarajućih naloga koje je USKOK ishodio od nadležnog suca istrage Županijskog suda.

Prema prvim informacijama, osumnjičene osobe tereti se da su u sklopu organizirane grupe, odnosno u sastavu zločinačkog udruženja, činili razna kaznena djela, prvenstveno poreznih utaja, piše Jutarnji.

Navodno se radi o spornim transakcijama između više tvrtki u kojima su osumnjičenici koristili model tzv. nestajućih trgovaca, kako bi utajili Porez na dodanu vrijednost. Na taj su način tijekom dužeg vremenskog perioda izbjegali plaćanje PDV-a i oštetili državni proračun, kako ih se sumnjiči, za višemilijunski iznos. Navodno se radi o 15-tak milijuna kuna.

Akcijom je obuhaćeno više od deset osumnjičenih osoba. Policija za sada nije željela davati nikakve podatke o ovom kriminalističkom istraživanju, pa čak ni potvrditi da je ono u tijeku.

Popularni Članci