'

Znaju li gradski vijećnici za što danas dižu ruke?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Portaloko
Današnja maratonska sjednica svakako će biti najduža u ovom mandatu i s ovim sastavom. Ta sjednica će, kako stvari stoje, odnijeti još jedan primat i to onaj o toliko važnih točaka dnevnog reda.

Uz smjene i imenovanja novih ravnatelja ustanova u kulturi, bezuspješne smjene predsjednice Gradskog vijeća, izvršenja proračuna, ali i jedne naizgled sasvim nevažne male točke koja se nalazi na četrnaestom mjestu prenapućenog dnevnog reda, a glasi:

Prijedlog rješenja o raspisivanju usmenog javnog nadmetanja za prodaju nekretnina u k. o. Obuljeno.

Provlačenje točaka kao na traci

Uz onu točku na zadnjoj sjednici u rujnu, ovom točkom se direktno pogoduje vlasnicama čestica 204 i 205 koje su u srodstvu sa, igrom slučajeva, predsjednicom Gradskog Vijeća Olgom Muratti.

Tako je to zemljište, koje je u mandatu Dubravke Šuice, planom predviđeno za izgradnju pastoralnog centra, sada prenamjenjeno u namjenu gospodarske djelatnosti.

Da li gradski vijećnici znaju za ovo i jesu li svjesni svoje nesvijesti?

Da li itko u ovoj točki dnevnog reda vidi išta sporno doznat ćemo za par sati, kada počne rad Gradskog vijeća i vijećnika. Međutim, od rujna pa do danas nismo dobili odgovor aktera koji su za oglašavanje prodaje digli ruku i direktnu usmenu prodaju za koju tek trebaju dignuti ruku, a da nam objasne kako je ovo moralno i kako ovo nije sukob interesa!

Popularni Članci