ZIMSKI FESTIVAL PRIVUKAO BROJNE SUSJEDE! U subotu smo u dolascima stigli, a u noćenjima čak i prestigli rekordnu 2019. godinu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U subotu je otvoren Dubrovački zimski festival koncertom Dalmatina na Stradunu, a ovaj događaj privukao je brojne turiste što pokazuju trenutno dostupni podaci iz sustava e-Visitor. 

Tako je na dan 26. studenog 2022. ostvareno odličnih 1042 dolaska što je čak 96 posto u odnosu na rekordnu 2019. godinu. U Noćenjima smo i premašili tu godinu, pa je ostvareno 2.685 noćenja što predstavlja index od 148 u odnosu na 2019. godinu.

Najviše dolazaka i noćenja su ostvarili naši susjedi iz Bosne i Hercegovine, a slijede ih Hrvati, Albanci, a tu su još i turisti iz Njemačke, SAD-a, Ukrajine, Velike Britanije, pa i Rusije. Posjećivali su nas i s Kosova i Crne Gore.

Što se tiče kumulativa od početka ove godine do subote ostvareno je 1.017.388 dolazaka odnosno 72 posto u odnosu na 2019. godinu, a noćenja je ostvareno 3.513.063 odnosno 81 posto u odnosu na rekordnu godinu. Gosti su tradicionalno najbrojniji bili iz Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a, a slijede ih Francuzi, Nijemci, Hrvati, Irci, Španjolci, Poljaci, Talijani i Nizozemci. 

Valja podsjetiti i kako su iz Turističke zajednice više puta izvještavali o promotivnim aktivnostima na emitivnim tržištima našeg susjedstva, a i program Dubrovačkog zimskog festivala je prema riječima direktora Turističke zajednice grada Dubrovnika osmišljen tako da privuće što veći turista iz nama susjednih zemalja. Promotivne aktivnosti, koncept festivala i njegov početak su se za sada pokazali uspješnim u tim ciljevima. 

Popularni Članci