Vlahušić otpušta direktora Libertasa Deranju, ravnatelja Lokruma Petrušića i Tonija Miloslavića?

Autor: Nikša Klečak Autori fotografija: Fotomontaža
Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić smijenit će direktora Libertasa Đura Deranju, ravnatelja Lokruma Maria Petrušića i Tonija Miloslavića, osobe na funkcijama u gradskoj vlasti koje se vežu uz gradskog vijećnika Pera Vićana. Rezultat je to jučerašnje sjednice Gradskog vijeća o čemu je Dubrovački dnevnik već pisao. Kako doznajemo, još sinoć su 'radili' telefoni i kako nam sugovornik govori, svi direktori su navodno već obaviješteni o ishodu Skupštine društava koja bi se trebala sazvati već za kraj idućeg tjedna.

Naime, neposluh vijećnika DDS-a je rezultirao tome da iz gradske uprave planiraju pozvati Boža Lasića, bivšeg direktora Libertasa na razgovor u smislu preuzimanja dužnosti direktora, umjesto Deranje.

'Iako ga je Vlahušić već jednom smijenio, napravio je to na traženje Pera Vićana, koji je uvjetovao da Deranja dođe na to mjesto. Iako je bilo nekih razmirica među njima, Vlahušić bi to mogao izgladiti s njim, a posebno ukoliko sklopi bolji dogovor s Lukom Kordom,' kaže naš izvor i dodaje:

'Korda će svakako prihvatiti Lasićev odlazak u Libertas. Uvijek je dobro imati nekoga svoga u tako velikom poduzeću, kako je to nekada i bilo u prošlom mandatu dok je Lasić bio direktor.

Naime, neposluh vijećnika DDS-a je rezultirao tome da iz gradske uprave planiraju pozvati Boža Lasića, bivšeg direktora Libertasa na razgovor u smislu preuzimanja dužnosti direktora, umjesto Deranje. Isto će se dogoditi i s Ravnateljem Javne ustanove Rezervat Lokrum. Petrušića bi na tom mjestu mogao zamijeniti jedan istaknuti član HDZ-a, dok bi Petrušić ostao savjetnik.

Kako stvari stoje ničemu boljemu se ne može nadati ni zaposlenik muzeja Toni Miloslavić kojem se smiješila funkcija šefa financija u toj ustanovi. Ni on neće biti pošteđen i moglo bi mu se u svega stotinjak dana dogoditi da dva puta bude smijenjen.

I na kraju, voljan da se riješi cijelog kadra Pera Vićana, a naravno onih koji su na visokim funkcijama, pitanje ostaje jedino hoće li novom sistematizacijom otići i Marita Daničić.

Za komentar smo pokušali kontaktirati gradonačelnika Vlahušića, ali do zaključenja teksta nije odgovarao na naše pozive. Ipak, ostalo je zapamćeno njegovo javno dobacivanje s govornice Gradskog vijeća, iako u šali, vijećnicima DDS-a, nakon što je prihvatio amandman Laburista, kako 'mora početi surađivati sa Srđevcima i Laburistima jer DDS napušta Dubrovački dogovor.''

Popularni Članci