Evo zašto se zapravo osniva Gradski autobusni kolodvor (VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Nikša Klečak
Vijećnica Dolores Lujić ispred Laburista na današnjoj sjednici Gradskog vijeća upitala je gradonačelnika Andra Vlahušića zašto Grad Dubrovnik želi osnovati Gradski autobusni kolodvor Dubrovnik d.o.o. koji bi, prema njenim riječima, bio izravna konkurencija Libertasu. ‘To je kao da Grad osnuje društvo koje će se baviti prodajom vijenaca i tako biti izravna konkurencija Vrtlaru,’ kazala je Lujić.

 ‘Na sjednici Lučke uprave donesena je odluka o raspisivanju Međunarodnog javnog natječaja za izgradnju terminala u Gružu. Sukladnu UPU postojeći kolodvor se ruši, a koncesionar će dobiti koncesiju za cijeli terminal, uključujući i autobusni kolodvor,’ pojasnio je Vlahušić. Prema tome, autobusni kolodvor u vlasništvu Libertasa ne može ostati na tom području niti obavljati svoju djelatnost.

‘Ostaje vidjeti hoćemo li s budućim koncesionarom dogovoriti da budemo suvlasnici malog dijela kolodvora veličine pet tisuća kvadrata,’ kazao je te dodao je autobusni kolodvor tek dvanaesti dio terminala.

Upitao je je li razumno da cijeli Libertas, odnosno 350 ljudi koji u njemu rade ostave na milost i nemilost novog koncesionara koji će naplaćivati cijenu po svojoj volji. ‘Ili je razumnije da pokušamo izdvojiti samo autobusni kolodvor, i 20 ljudi, s istim plaćama, s istim kolektivnim ugovorom, ne u 90-postotnom, nego u 100-postotnom vlasništvu Grada kako bismo tim ljudima osigurali plaće?’, zaključio je Vlahušić.

Podsjetimo, iako se o njoj trebalo odlučivati na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, točka Prijedloga zaključka o prihvaćanju teksta Izjave o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću Gradski autobusni kolodvor Dubrovnik d.o.o. povučena je s dnevnom reda odlukom većine vijećnika.

Popularni Članci