VIĆAN NAJAVIO ŠIRENJE NA ŽUPANIJU: S Vlahušićem nećemo ići u nikakvu koaliciju!

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: DD
Dubrovački demokratski sabor održao je konferenciju za novinare u hotelu Excelsior u kojom su se članovi osvrnuli na prijevremene lokalne izbore i postignute rezultate. 

Prvi čovjek DDS-a, Pero Vićan, tom je prilikom obznanio kako DDS neće ići u koaliciju s listom HNS-SDP-HSU čiji je kandidat Andro Vlahušić, a kako će u nedjelju Predsjedništvo stranke razmotriti mogućnost da svoju evenutalnu podršku daju HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Matu Frankoviću u drugom krugu izbora.

'Ono što danas možemo sa sigurnošću reći jest to da nećemo ući u nikakvu koaliciju s Androm Vlahušićem. Takva mogućnost je isključena. Nama je bilo dosta teško donijeti odluku, u toj grupaciji puno stranaka poštujemo, ali pogledajte analitički tu listu za Gradsko vijeće pa ćete uvidjeti kako je sastav rukovođen osobnim interesom,' kazao je Vićan.

Osim toga ja najavio veliko širenje DDS-a i na područje županije.

'U dvije godine postoji mogućnost da budemo oporba, a za to vrijeme ćemo nastaviti graditi stranku proširivanjem svojih podružnica te ćemo se nastaviti širiti na županiju. Želimo da se u nekim drugim općinama pojavimo na izborima,' dodao je.

Lukša Matušić iz DDS-a izjavio je kako je ponosan što je njegova stranka odradila čistu i fer kampanju. 

'Izbori u Dubrovniku su bili potrebni jer smo mi dobili još jedan mandat u Vijeću,' dodao je. 

Vićan se, kao i obično, obračunao s lokalnim medijima oko toga što objavljuju odnosno ne objavljuju, na što su prisutni novinari odgovorili kako to ovisi o uređivačkoj politici svakog pojedinog medija, a ne o volji političara. 

Popularni Članci