'Otimaju nam parkirna mjesta, postavljaju stupiće, barijere i lance!' (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
Tupovo naselje u Gružu postalo je pravi 'Divlji zapad.' Već dugi niz godina vodi se 'bitka' zbog mjesta za parking koje dijele stanari kuća i zgrada ulica Ivana Gorana Kovačića i Lopudske ulice.

'Stanari zgrada ulice Ivana Gorana Kovačića nepropisno i bespravno uzimaju parking mjesta i grade 'garaže' bez da imaju uporabnu dozvolu, odnosno bez da su vlasnici stana i parking mjesta,' rekao je čitatelj i stanovnik tog dijela Grada za Dubrovački dnevnik.

'Vlasnici stanova nisu vlasnici i parkinga, odnosno nisu ga kupili i nigdje nema pisana potvrda da su oni i vlasnici parkinga ili navedene čestice. Stan su kupili, ali ne i parkirno mjesto. Što je još gore, bespravno sebi uzimaju parkirna mjesta, betoniraju, postavljaju parkirne stupiće, barijere i lance. I to ne samo na jedno mjesto, nego na dva i više njih,' kaže ogorčeni Dubrovčanin ponašanjem svojih susjeda.

'Primjerice, ako u jednom stanu žive tri stanara, uzimaju tri parkirna mjesta. Pitamo se što je s nama stanarima, vlasnicima kuća koji smo tu i živimo davno prije nego što su zgrade uopće bile sagradđene? Mi nemamo apsolutno nikakvo pravo na parking iako bi trebali imati,' pita se ogorčeni Dubrovčanin.

Kako kaže, nebrojeno puta kontaktirali su Grad Dubrovnik, Ured gradonačelnika i direktora Sanitata koji im je u telefonskom razgovoru potvrdio da je istina da stanari zgrada nemaju uknjižen parking i nisu vlasnici stanova te kako oni nemaju nikakve veze i nadležnosti nad tim. To u prijevodu znači kako svatko može raditi što god hoće, a to, prema informacijama s kojima raspolažemo, može uključivati i fizički sukob.

'Situacija je postala alarmantna s obzirom da je uistinu nekoliko puta došlo do verbalnog sukoba. Nitko od nadležnih institucija ne želi se pozabaviti ovim pitanjem, kako bi se došlo do normalnog ljudskog rješenja. To je propust gradskih službenika, ali i onih koji godinama ništa ne poduzimaju da se nepravda ispravi. Ovim putem mi stanari pozivama gospodina Vlahusića, jer nemamo koga drugoga, da se donese rješenje na obostrano zadovoljstvo stanara kuća i stanova. Onog momenta kada stanari stanova zgrade budu imali papir, to jest kupljeni parking, mi ćemo se ograditi I nećemo tražiti nikakva prava. Do tada iskreno se nadam da ćete gospodine Vlahusiću napraviti nešto budući se ovdje nalaze automobili probušenih guma, ostrugani ključevima i slično,' apelirao je ovaj Gružanin u ime svojih susjeda s pozdravom 'iskreno vaši stanovnici Texasa.'

Popularni Članci