'

ULAGANJA U SPORTSKU INFRASTRUKTURU Kreće uređenje igrališta u Gospinom polju, napreduju radovi na izgradnji hangara VK Neptun

Autor: dubrovackidnevnik.hr
I ovog petka donosimo pregled najzanimljivijih tjednih aktualnosti u Gradu. 

Gradu Dubrovniku dodjeljeni ugovori o darovanju četiri stana, gradonačelnik Franković najavio 30 nove djece u povijesnoj jezgri

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić uručio je danas gradonačelniku Grada Dubrovnika Matu Frankoviću odluku i ugovor o darovanju stanova na korištenje Gradu Dubrovniku. Radi se o četiri stana, od kojih je najveći onaj od 140 metara kvadratnih u ulici Uz Jezuite u povijesnoj jezgri. Ostala tri stana nalaze se u ulicama Gabra Rajčevića, Iva Vojnovića i Dr. Ante Starčevića, a površine im se kreću od 40 do 73 metra kvadratna.

Radovi na izgradnji dvosmjerne ceste Tamarić napreduju prema planu

Radovi na izgradnji dvosmjerne spojne ceste Tamarić u Novoj Mokošici koji su započeli prije devet mjeseci u punom su jeku, a gradilište je obišao i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima. Cjelokupna investicija izvodi se sukladno utvrđenoj i ugovorenoj dinamici. U tijeku je najzahtjevniji dio projekta, odnosno gradnja mosnog prijelaza, izvodi se polaganje vodovodnih instalacija, a zatim slijede radovi na izgradnji prometnice i radovi na dijelu armiranobetonskih potpornih zidova. 

ULAGANJA U SPORTSKU INFRASTRUKTURU Kreću radovi na uređenju i opremanju vanjskih sportskih terena u Gospinom polju

Gradonačelnik Mato Franković, u ime Grada Dubrovnika kao investitora i direktor tvrtke Edel sport d.o.o. direktor Igor Gavranović u ime izvođača, potpisali su ugovor o izvođenju radova na uređenju i opremanju vanjskih sportskih terena u Gospinom polju.

Projektom se planira renovacija vanjskog igrališta podijeljenog na dva dijela – nogometno i košarkaško, smještenog uz samu Sportsku dvoranu, s ciljem unapređenje sportske infrastrukture Grada i osiguranja adekvatnih uvjeta za trenažni proces sportskih klubova. Gradonačelnik Franković najavio je radove u trajanju od četiri mjeseca.

Počela izgradnja nogostupa između "magistrale" i šetnice na Rijeci dubrovačkoj

Grad Dubrovnik započeo je radove na izgradnji nogostupa između ulice Uz Jadransku cestu i ulice Na moru u Mokošici. Izgradnjom nogostupa širine 2,5 metra i dužine oko 60 metara stvoriti će se uvjeti nesmetane pješačke komunikacije svim građanima, poglavito onima s područja Mokošice i Nove Mokošice, prema omiljenoj šetnici uz Rijeku dubrovačku.

RAZVOJ SPORTSKE INFRASTRUKTURE Napreduju radovi na izgradnji hangara i klupskih prostora za VK Neptun

Grad Dubrovnik nastavlja ciklus ulaganja u sportsku infrastrukturu, sukladno Strategiji razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku 2018. – 2028. Na Orsanu napreduju radovi na izgradnji hangara i klupskih prostora za Veslački klub Neptun, a gradilište je obišao gradonačelnik Mato Franković u pratnji suradnika te predsjednika Veslačkog kluba Neptun Marka Potrebice. 

Popularni Članci