Udruga 'Slatki život' slavi 10 godina rada

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Sergiy Bykhunenko - Fotolia.com
Udruga Slatki život djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja obilježava 10. godišnjicu rada i 5. redovnu Skupštinu u Eastwest Beach Clubu Banje.

'Udruga je u prošlom desetljeću uspješno provela brojne projekte vezane za potrebe djece dijabetičara, ali i široj zainteresiranoj javnosti. Danas ukupno brojimo 114 članova (41 dijete i 73 roditelja). Suradnjom s Dječjim odjelom Opće bolnice Dubrovnik pronašli smo najbolje rješenje u okviru postojećih mogućnosti za poboljšanjem liječenja naše djece.

Obilježavamo svake godine godišnjicu postojanja 07. listopada i Dan svjetske borbe protiv dijabetesa 14. studenog uz javna mjerenja GUK-a. Smatramo da su ovakve akcije dobronamjerne i potrebne, jer njima upoznajemo širu javnost o opasnostima koje nosi dijabetes i u jednoj ležernoj atmosferi provjerimo građanima razinu šećera u krvi.

Najveći uspjeh je samostalna organizacija 8 zimskih i 5 ljetnih kampova za djecu dijabetičare i njihove roditelje.

Uspješno smo sudjelovali na 5 Kongresa dijabetičkih udruga, a prošle godine smo bili suorganizator i domaćin Kongresa.

O našim aktivnostima više na web stranicama udruge www.udruga-slatki-zivot.hr.

Svojim angažmanom kroz ovih deset godina rada udruga je stekla ugled i povjerenje u zajednici, te je zbog toga priznata kao siguran i kvalitetan partner u području zdravstva,' stoji u priopćenju Udruge. 

Popularni Članci