U GRADSKOJ VIJEĆNICI NAPETO K'O PUŠKA: Sjednica otkazana, pukao brak između HDZ-a i Vićana! (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Sjednica Gradskog vijeća, 19. po redu, započela je danas, nešto nakon 16.00 sati, ali ubrzo nakon toga i završila.

U vijećnici su nedostajali vijećnici HNS-a, DDS-a i Dustre pa je predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković utvrdio kako nema kvoruma.

Ljubimor Nikolić (KLGB Srđ je Grad) upitao je je li neka viroza u điru ukoliko toliko vijećnika nedostaje.

'S nama nema gradonačelnika, očito ima novog šefa. Čestitam vijećnicima HSU-a i SDP-a koji su ostali iako je sada na vama veliki teret. Cijena ovoga su taksisti, DSO i Kinematografi, a žrtve su građani. Nikada neću pristati na tu cijenu. Vlast treba služiti građanima, a ne jednom čovjeku', izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković. Po pitanju novog šefa, mislio je na DDS-ovog Pera Vićana te dodao kako 'odgovornost za Grad ima svoju cijenu, a odsutni su pristali na tu cijenu, premda je ona njemu nepoznata'.

Inače, spekulira se kako je koalicija između Pera Vićana i HDZ-a pukla oko odluke koje se tiču novog ravnatelja DSO-a odnosno Kinematografa Dubrovnik, a koje su se trebale naći na današnjoj sjednici te kako se DDS priklonio graodnačelniku Andru Vlahušiću zbog čega on ima većinu u Vijeću. Također, sjednica Gradskog vijeća kasnila je 15-ak minuta zbog toga što se Odbor za izbor i imenovanja okupio neposredno prije iste kako bi odlučivali o novom ravnatelju DSO-a odnosno Kinematografa Dubrovnik.

Franković je sazvao i konferenciju za medije koja će se održati za 10-ak minuta.

Popularni Članci