TUŽNI BLAGDANI 'Želja mi je za Božić vidjeti svoju djecu koja glume u predstavi u Domu, šaljem im poljubac'

Autor: Maro Prizmić Autori fotografija: DD
U Gradu se nedavno upalila božićna rasvjeta i službeno je počelo blagdansko razdoblje koje uvijek krasi veselje, dobro raspoloženje, obilje hrane i pića i obitelj na okupu. U obitelji Mirjane Kristović iz Župe malo će, odnosno gotovo ništa od toga, biti za ovaj Božić. S gospođom Mirjanom razgovarali smo uoči izlaska iz bolnice,gdje se oporavlja nakon trećeg operativnog zahvata na licu, nakon što ju je suprug, brutalno premlatio 13. kolovoza. Najviše joj, kaže, nedostaju djeca.

Gospođa Mirjana kaže kako se dobro osjeća i da će uskoro kući.

- Eto dobro je, još sam u bolnici, sutra je moj doktor dežuran pa ću znati kada će me pustiti, ali vjerojatno će to biti u ponedjeljak –kaže nam Mirjana Kristović iz bolnice u Splitu. 

Pitamo je o djeci i slučaju sukoba njezine kćeri s djevojčicom iz sobe. 

- Poznam ravnateljicu doma i žena je u redu,tu se slažemo,i odgajatelji su u redu,ali sve je to stvar organizacije jer uvijek jedan odgajatelj čuva njih 20-ak i ne stigne vidjeti sve što se događa,a djeca su djeca to razumijem, no moja nisu naučena na udarce i to teško doživljavaju – kaže Mirjana Kristović, majka troje malodobne djece koja su sada, odlukom Centra za socijalnu skrb u Domu Maslina. 

- Moja kćer obožava ravnateljicu Doma, to znam,a i ja sama imam dobro mišljenje o njoj kao o osobi, vidjela sam kako se ponaša prema djeci koja su u domu, igra se s njima i to cijenim. Znam da su djeca imala predstavu u Domu. Moja curica je glumila u njoj, danas mi sinu imendan i žao mi je što nisam s njima. Drago mi je što i za Božić imaju predstavu,tu glume i ona i stariji sin, toliko se ona veseli blagdanima i svemu tome,voljela bih barem to vidjeti – kaže gospođa Mirjana za Dubrovački dnevnik. 

Boji se kaže da je neće pustiti na predstavu i sinu na rođendan jer tada nisu posjeti. 

- Ma ja uopće ne znam smijem li doći najmlađem sinu 20. prosinca na rođendan jer je to subota, imaju tamo proslavu rođendana, ali nije dan od posjeta, samo srijeda i nedjelja – kaže zabrinuta majka i dodaje kako će se raspitati kad ode u posjetu djeci. Putem našeg portala poslala je poljubac svojoj dječici. 

Svi koji mogu pomoći i minimalnim iznosima obitelji žrtve nasilja, mogu to učiniti na ovaj račun: Mirjana Kristović
Zagrebačka banka
Tekući račun 
HR 3223600003218262787

Popularni Članci