TROPAN OBIŠAO GRUŽ 'Ljudima je dosta lažnih obećanja i bajki, veliki problemi su parking, oborinska odvodnja, neuređene ceste'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: SDP
SDP-ovci su jučer posjetili Gruž gdje su sa stanovnicima tog kotara obišli ulice Janka Bobetka, Ulicu od  Gaja, Ulicu Padre Perice i Sustjepansku ulicu. Navode kako su se susreli s mnogim problemima koji su  svakodnevica ljudi koji tamo žive. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Gruž je već dugi niz godina ostavljen sam sebi. Gradske uprave puno obećavaju ali ne rješavaju  probleme. Veliki su problemi parkinga, kvalitete i prolaznosti ceste, problem razdvajanja oborinske vode i kanalizacije, nedostatak društvenih sadržaja u obliku parkova i nedostatak mjera za sigurnost pješaka u prometu. Ovi problemi drastično smanjuju kvalitetu života. 

Rješenja su jednostavna i moguća, potrebna je samo politička volja i vizija. Neke prijašnje Gradske  uprave su do sada sve obećavale ali očito bez stvarne namjere da to i ostvare. Ljudima je dosta  lažnih obećanja i bajki. 

Potrebno je saniranja asfalta u navedenim ulicama. Također treba upisati grad na cijelu dužinu ceste  da komunalna služba može reagirati na terenu. Potrebno je i postavljanja stupića te rukohvata tamo  gdje postoji nogostup kako bi se svim osobama omogućio nesmetani prolazak i omogućiti im  kretanje bez opasnosti po život. Nužno je ucrtavanje pješačkih prijelaza zbog velikog broja djece  koja se kreću prema školi. Potrebno je urediti javne površine i pretvoriti ih u društvene sadržaje  pogodne za dnevni boravak starijih i mladih osoba. Ovo su stvari o kojima ne bi trebali raspravljati  u 2021 godini. Grad koji je uprihodio toliku količinu novca u zadnjih 10 godina ne smije dopustiti  da ove osnovne stvari još nisu osigurane. 

Također, kroz program participativnog budžetiranja građanima bi, na nivou kotara, omogućili da  sami odlučuju kako će potrošiti određeni dio sredstava iz gradskog proračuna. Ovim putem  građanima dajemo povjerenje da raspolažu s dijelom javnog novca, jačamo partnerski odnos i  povećavamo participaciju. 

Tvoj Grad, tvoj novac, tvoja budućnost. 

Izađi na izbore - oživi Grad!

Popularni Članci