Tražit ćemo da se imovina uknjižena na DPDS uknjiži na Grad Dubrovnik jer je kupljena sredstvima Grada

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Nikša Klečak
Nakon što je prije nekoliko dana održana tematska sjednica od odnosu Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine, gradonačelnik Andro Vlahušić najavio je daljnje korake koje će Grad Dubrovnik poduzeti. 

- 'Dakle, Grad Dubrovnik će uputiti poseban dopis, kako DPDS-u, tako i odvjetnicima, u kojem će zatražiti da se imovina koju je Društvo knjižilo na sebe uknjiži na Grad Dubrovnik,' kazao je Vlahušić te dodao kako je tadašnji gradonačelnik Vido Bogdanović, koji je potpisao ugovor s Društvom, kazao kako namjera nije bila da udruga građana na sebe knjiži imovinu koja treba pripasti Gradu Dubrovniku.

Prema riječima gradonačelnika, ove je korake potrebno poduzeti jer je navedena imovina koju je Društvo nakon obnove uknjižilo na sebe kupljena sredstvima Grada Dubrovnika pa bi stoga upravo Gradu trebala i pripasti.

Podsjetimo, na tematskoj sjednici koja je održana prošlog ponedjeljka većina vijećnika se izjasnila protiv novog Zakona o zidinama. Vlahušić je kazao kako su takve odluke isključivo političke prirode.

- 'Tu zapravo imamo dva apsurda. Prvi je da udruga građana sredstvima Grada Dubrovnika kupuje nekretnine, a drugi je da imate državni zavod koji je u posljednjih 10-ak godina vrlo rijetko sudjelovao u obnovu grada Dubrovnika,' zaključio je gradonačelnik. 

Popularni Članci