TKO JE MISTERIOZNI STANOVNIK DUBROVAČKE BOLNICE? 'Uzeo je sestrama čokoladu i vindjaku, ali fin je!'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Lucija Komaić
Španjolac u dobi od 64 godine koji živi u Općoj bolnici Dubrovnik već danima intrigira javnost, a izvor blizak bolnici za Dubrovački dnevnik kazao je ponešto o misterioznom gospodinu koji šeta bolničkim hodnicima. 

'Španjolac je, a osim španjolskog govori i talijanski, '52. godište je. Nije on nikakva opasna osoba, pri sebi je, u bolnici je jer vjerojatno nema gdje drugdje poći, a tu mu je lijepo, toplo, suho. Uglađen je, fin gospodin, sportivo obučen', izjavio je izvor.

Inače, o muškarcu je obaviještena i Policijska uprava dubrovačko-neretvanska koja je muškarca 29. prosinca odvela, no on se vratio, a viđen je prošlog četvrtka, na Gospu od zdravlja.

'Sjedao je u kapelici na misi koju je služio biskup Mate Uzinić koji mu je dao nešto solada, kao i kapelan. Nije dolazio u kontakt s pacijentama, sjedao je mirno, a ni inače ne dolazi u kontakt s pacijentima. On tu ne smeta nikome, ne dira se u nikoga, pazi svoj posao,' kazao je izvor.

Međutim, u kontakt s njim su dolazile medicinske sestre.

'Jednoj je uzeo čokoladu, drugoj vindjaku... Vjerojatno je bio gladan i bilo mu je hladno. Koristio je sobu koju inače koriste sestre. Nakon toga ga je odvela policija, ali on se ponovno vratio,' tvrdi.

Sve je počelo prošle godine kad je sedam dana ležao na odjelu kardiologije kao pacijent, nakon čega je prebačen na gastroenterologiju jer se žalio na bolove u trbuhu.

'Pregledan je, dobio je lijekove i sutradan je pušten doma,' kazao je neslužbeni izvor koji tvrdi kako se muškarac često pogubi po hodnicima ili sjedi na recepciji danju, ali ne uznemirava nikoga. 

O cijelom slučaju obavijestena je i policija. 

'Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik su krajem prosinca prošle godine proveli kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjem španjolskim državljaninom osumnjičenim za kazneno djelo krađe. Sumnjiči se da je jednoj od zaposlenica zdravstvene ustanove na području Dubrovnika otuđio jaknu. Obzirom da se u navedenom slučaju radi o sitnom djelu krađe gdje se progon počinitelja pokreće privatnom tužbom oštećena je upoznata s podacima osumnjičenika. Također je utvrđeno da se državljanin Španjolske odavao skitnji tako što je bez određenog cilja obilazio područje oko i po OB Dubrovnik te se koristio nevaljalom putnom ispravom zbog čega je uz optužni prijedlog odveden na Prekršajni sud u Dubrovniku,' tvrde iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te dodaju kako nisu ostvareni zakonski uvjeti da se navedeni protjera iz Hrvatske. 

Popularni Članci