TKO ĆE SE SVE KANDIDIRATI Za predsjednika samo Franković, za potpredsjednike gužva, donosimo imena

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Za malo manje od mjesec dana, točnije 22. studenog biraju se stranačka tijela unutar Hrvatske demokratske zajednice.

Dva tjedna kasnije održat će se drugi krug.

U gradskom HDZ-u neće biti više kandidata za predsjednika. Mato Franković će samo potvrditi stabilnost u organizaciji. Dobri izborni rezultati proteklih godina, kako europski, predsjednički tako i parlamentarni samo potvrđuju da je organizacija snažna i da nema puno frakcija.

Promjena u tijelima je broj potpredsjednika. Ranije su se birala dva potpredsjednika dok će prema novom biti tri, a upravo će se na te tri funkcije, kako Dubrovački dnevnik doznaje, biti najviše kandidatura. Na tu funkciju kako doznajemo trebao bi se ponovno kandidirati Blaž Pezo i Marko Potrebica, dok bi se još trebali kandidirati Zrinka Raguž, Roberto Krile, Emilio Puljizević te Ivo Kaštelan.
Prema neslužbenim informacijama, za istu funkciju se spominje i Zlatko Begušić, sadašnji tajnik stranke ali nam on nije želio niti potvrditi niti demantirati tu informaciju.
Iako će ovi izbori biti dobar pokazatelj situacije u HDZ-u i imena s kojima stranka u budućnosti računa sigurno je kako će do većih promjena doći nakon lokalnih izbora kada sve gradske i županijske organizacije čekaju novi izbori, obzirom na statutarne odredbe da se izbori održavaju nakon lokalnih izbora koji se održavaju dogodine u proljeće.
Tako će Branko Bačić zasigurno odraditi svoj mandat predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Dubrovačko – neretvanske županije do kraja, te se špekulira kako se on više neće kandidirati na tu funkciju.

Njega bi na čelu županijskog HDZ-a trebao zamijeniti Blaž Pezo koji se pak spominje kao izgledan kandidat za župana, ili 2021. ili 2025. godine.

Popularni Članci