'

TJEDAN U RETROVIZORU Zucchero i Cetinski potvrđeni za doček, dovršeni radovi na hidrotehničkom tunelu Srđ

Autor: dubrovackidnevnik.hr
I ovog petka donosimo pregled najzanimljivijih događanja u Gradu. 

Spektakl za pamćenje: Zucchero i Toni Cetinski – zvijezde dočeka Nove godine u Dubrovniku!

Dubrovnik ove godine priprema spektakularan doček Nove godine uz legendarnog talijanskog glazbenika Zucchera! Jedan od najvećih rock izvođača današnjice, poznat po svojim energičnim nastupima i nezaboravnim hitovima, po prvi put će nastupati na Stradunu, donoseći sa sobom dozu mediteranskog šarma i svjetske glazbene produkcije čime Dubrovnik ponovno potvrđuje svoju poziciju kao nezaobilazna destinacija za spektakularne proslave.

Osim Zucchera, Dubrovčane će u najluđoj noći u godini zabavljati Toni Cetinski, inače veliki zaljubljenik u dubrovačku publiku pred kojom je već održao koncerte za pamćenje.

SIGURNA OPSKRBA GRADA PITKOM VODOM Gradonačelnik Franković obišao hidrotehnički tunel Srđ povodom dovršetka

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicama, u pratnji predsjednika Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukše Matušića i člana Uprave Vicka Begovića, obišao je hidrotehnički tunel Srđ povodom dovršetka radova zacjevljenja u sklopu EU projekta Aglomeracije. Riječ je o tunelu dugom oko tri kilometra, a kojim se pitkom vodom opskrbljuje Dubrovnik s uređaja za pročišćavanje pitke vode u Komolcu.

PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE Na prijedlog građana uređuje se dom mladeži u Orašcu

U tijeku je izvođenje radova na uređenju prostorija doma mladih u Orašcu koje su građani izglasali kroz projekt participativnog budžetiranja.

Uređenje obuhvaća izradu novih sanitarnih čvorova u prizemlju, izmjenu dijela dotrajalih otvora, žbukanje hodnika (ulaznog prostora), ugradnju keramike na stubištu, novi razvod elektro instalacija.

U sklopu Participativnog budžetiranja započela je rekonstrukcija mjesnog groblja u Šipanskoj Luci

Realizacija niza projekata koji se izvode u sklopu provedbe Participativnog budžetiranja nastavlja se i projektom rekonstrukcija mjesnog groblja u Šipanskoj Luci, a kojeg su u okviru prošlogodišnjeg procesa glasovanja odabrali građani.

Rekonstrukcija mjesnog groblja uključuje popravak ogradnog kamenog zida, popločavanje i izgradnju temelja, gradnju prilaznih stepenica, označavanje parkirnog mjesta za pogrebno vozilo te izgradnju mrtvačnice. Radovi su započeli prošli tjedan, a predviđeni završetak je u prosincu ove godine. Sredstva u iznosu od 60 tisuća eura osigurana su u proračunu Grada Dubrovnika.

REDOVITO ODRŽAVANJE Obnavlja se dječje igralište na Batali

U sklopu programa redovitog i investicijskog održavanja dječjih i sportskih igrališta te prostora za rekreaciju izvodi se obnova dječjeg igrališta na Batali.

U sklopu radova provodi se uklanjanje tobogana i postavljanje potpuno novog kao i bojanje manjeg tobogana. Mala kućica za igru očistit će se i prebojiti. Na dječjoj ljuljački će se zamijeniti dotrajali i zahrđali lanac. Površina ispod ljuljački nasut će se kamenom tucanikom, a na ogradi će se zamijeniti dotrajale letvice.

Popularni Članci