'TAKSI STAJALIŠTA U RASULU' Što će tek biti za vrijeme sezone kada nastane potpuni kolaps u prometu?

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Sinoć na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Franković kritizirao je nesavjesne vozače taksija spomenuvši kako pojedinci uzurpiraju parkirna mjesta na potezu Iza Grada.

Franković je kazao kako će se protiv takvih vozača boriti svim mogućim sredstvima.

- Stao sam na stranu taksista u trenucima kada ih se napadalo i kada se donosio novi zakon. Isticao sam kako nije dobro da se uvede maksimalna liberalizacija tržišta, a sad mi je žao što sam ikoga štitio. Nije dobro da taksisti tako parkiraju isod žičare jer zauzimaju cijeli prometni trak i mi konstantno šaljemo prometno redarstvo zbog takvog ponašanja – kazao je Franković najavivši idući tjedan sastanak s policijom u cilju rješenja tih problema.

- Upozorio sam i Boža Miletića, ali on je rekao da je nemoćan jer je jedan dio taksista ok, a ostali misle da su važniji od građana i Grada. Što će tek biti u sedmom mjesecu? Pregazit će nas, ne znam što više raditi – poručio je gradonačelnik.

Predsjednik Udruženja taksi prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori Božo Miletić komentirao je na svom Facebook profilu kako se u potpunosti slaže s gradonačelnikom Frankovićem kada kaže da su taksi stajališta u Dubrovniku u potpunom rasulu.

- Trenutno je u gradu samo osam taksi stajališta, na više od 250 licenciranih vozila. Apsolutno podržavam svaku inicijativu u rješavanju ovog gorućeg problema i odazvat ću se svakom sastanku s ciljem kvalitetne regulacije prometa. Međutim, ako je situacija sada na granici održivosti, što će se dogoditi ako se usvoji novi prijedlog Zakona o cestovnom prometu i na tisuće taksista, kako je uostalom i najavio ministar Butković, krene odrađivati ljetnu sezonu? Kome ćemo se moći obratiti kada nastane potpuni kolaps u ionako prenapučenom gradu, koji će se povrh svega, morati boriti i s tisućama sezonskih vozača? – naveo je Božo Miletić.

Popularni Članci