STIŽE KAMP REAL MADRIDA! U Dubrovniku i Mateo Kovačić: 'Gradu treba više nogometa!' (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Konferencija za novinare povodom održavanja Kampa Real Madrida u Dubrovniku od 25. do 29. kolovoza održana je danas u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika, kojoj su prisustvovali direktor i organizator za Real Madrid Clinic Foundation Zlatko Marić, zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, pročelnik UO za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, a gost iznenađenja bio je i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

'To je važno za djecu, da mogu trenirati u ovakvom kampu. U Real Madridu sam već godinu dana i to je najbolji klub. U Dubrovniku svakako treba više nogometa, drago mi je što sam tu i što sam pozvan,' kazao je Kovačić.

Riječ je imao i zamjenik gradonačelnika Željko Raguž.

'Ovo je drugi put da se kamp održava u Hrvatskoj, prvi put u Dubrovniku koji je prepoznat kao rasadnik talenata odakle sportaši idu u velike klubove. Nadam se da će se veliki broj dječaka od sedam do 17 godina se pojaviti na treninzima. Znamo da su i pojedini Dubrovčani pošli u velike klubove. Nažalost, imamo klubove koji su se borili u trećim ili županijskom ligama. Dubrovnik se kao sami brend pojavljuje ne samo na način da dolaze i naše, i internacionalne zvijezde, uz Coca Colu koja je uz Pariz i London prepoznala Dubrovnik, uz Igru prijestolja i Star Wars, nego sada imamo i navedeni kamp pa iznenađenjima nema kraja. Drago nam je i da je najtrofejniji klub prepoznao Dubrovnik, ' kazao je Raguž.

Marić je kazao ponešto o samom kampu.

'Fondacija je osnovana 1997. godine i misija je promicanje obrazovnih vrijednosti kroz sport, a organizirana je u 35 kampova širom svijeta. Projekt kampova snosi veliku odgovornost za financiranje svih naših socijalnih programa širom svijeta. Osim u Dubrovniku, kampovi će se održati u Banja Luci i Podgorici,' kazao je Marić te dodao kako je najvažnije osjetiti što to znači trenirati s trenerima Real Madrida te da san nije daleko.

'Znamo igrati kao Španjolci možda i bolje, ali Real Madrid je Real Madrid' zaključio je.

Zbog kvalitete rada broj sudionika je ograničen na 150 igrača.

Zainteresirani više informacija mogu pronaći na internetskoj stranici - www.frmclinicscroatia.com, gdje su također dostupne upute za prijavu. 

Foto/video: Goran Mratinović 

Popularni Članci