SPEKTAKL U DVORU Stajaće ovacije za glazbene virtuoze (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Vedran Levi
Stajaće ovacije jedno su od najljepših priznanja koje umjetnik može dobiti. Upravo je tako dubrovačka publika u Kneževom dvoru nagradila bečku glazbenicu Antoniju Pacek, američku klasičnu zvijezdu Matthew Mayera te hrvatskog virtuoza Mateja Meštrovića na koncertu Piano Maniachs Triathlon. Posebna glazbena večer koja će se dugo pamtiti održana je u sklopu Midsummer Scene Festivala.

„Nakon spektakularnog koncerta u Kneževom dvoru, još se sliježu dojmovi. Nema većeg i ljepšeg poklona za sve nas umjetnike nego kad se publika digne na noge i kad te ne pušta s pozornice!“ – izjavio je pijanist Matej Meštrović i dodao: „Zaista jedna predivna energija, sinergija svih nas troje s publikom. Mislim da se to sinoć itekako osjetilo na koncertu koji ćemo svo troje, siguran sam, jako dugo pamtiti. Ipak, to je Knežev dvor, jedna od najljepših svjetskih pozornica. Jedna čudesna, emotivna večer prepuna emocija. Publika je pokazala koliko je uživala. Zahvaljujem organizatorima Midsummer Scene Festivala. Vjerujem da ćemo se vidjeti i dogodine!“

 

Ovaj koncert bio je prilika da dubrovačka publika upozna američkog virtuoza Matthew Mayera koji je pokazao zašto je jedna od trenutno najsjajnijih zvijezda klasične glazbe. Ponovni susret s Antonijom Pacek i hrvatskim pijanistom Matejem Meštrovićem odveo nas je na nezaboravno glazbeno putovanje. Svo troje glazbenika na osebujan je i njima svojstven način pokazalo koliko uživaju u glazbi. Taj su osjećaj prenijeli na publiku koja je imala samo riječi hvale nakon koncerta.

 

Midsummer Scene Festival nastavlja se od večeras pa sve do 5. srpnja izvedbama mjuzikla „Put oko svijeta u 80 dana“ na Lovrjencu. Na njemu nas očekuje i spektakularno zatvaranje ovogodišnjeg festivala. Naime, 6. srpnja bit će izvedena praizvedba solo mjuzikla „Ljubav je fer“ (Priče iz moje ulice)  Gorana Karana, koji zasigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim.

 

Ovogodišnji će Midsummer Scene Festival na posebnom događanju, 7. srpnja u palači Sponza u suradnji s Domom Marina Držića upriličiti predstavljanje engleskog prijevoda Novele od Stanca Marina Držića u prijevodu Filipa Krenusa.

 

Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey – Tongued Theatre Productions Ltd. London. Ulaznice za ovogodišnji Midsummer Scene mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr, na prodajnim mjestima u Luži, TZ grada Dubrovnika na Pilama te sat vremena prije početka predstave na Lovrjencu.

 

Popularni Članci