RADI SE PUNOM PAROM Zemljište Miovića postaje parking, u funkciji do sezone! (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Atraktivna parcela u vlasništvu braće Miović na Ilijinoj glavici jedno je od rijetkih preostalih neizgrađenih građevinskih područja na užem dijelu Dubrovnika, no i to će se uskoro promijeniti. Užurbano se radi na uređenju zemljišta za izgradnju parkinga. 

Na parceli koja se nalazi u Ulici Ivana Matijaševića između ljetnikovca Skočibuha i Ulice Vladimira Nazora uklonjeno je zelenilo i trenutno bageri rade iskop i pripremaju teren za gradnju parkinga.

Miovići su se ranije susretali s prostorno-planskim problemima, pa je parcela godinama stajala neizgrađena. Njihovi problemi su riješeni donošenjem urbanističkih planova, a prema namjeni GUP-a na tom području je predviđena mješovita zona, odnosno postoji mogućnost gradnje stambeno-poslovnih objekata s garažom. 

Kako nam je potvrdio voditelj projekta Vedran Miović, parking će imati otprilike 289 do 290 parkirnih mjesta, a planirano je završenje projekta i otvaranje parkinga krajem svibnja ili početkom lipnja.

Što se tiče korisnika parkinga, on će biti prvenstveno orijentiran na plaćanje po satu, a cijene će biti sezonskog karaktera. Miović je istaknuo i kako se za građane planiraju nešto povoljnije cijene, no one nisu još definirane s obzirom na to da još uvijek nemaju konačne troškove investicije.

„Dobili smo sve uvjete, ali trebamo još neke dodatne radnje napraviti i prilagoditi projekt, a nakon toga ćemo i znati konačne troškove investicije“, pojašnjava.

Iako još uvijek nije bilo formalnih razgovora, Miović ističe i kako su otvoreni za dogovor s predstavnicima taksi udruga kako bi i oni dobili nekoliko mjesta na budućem parkingu.

Miovića smo pitali i je li parking tek prijelazno rješenje, do realizacije neke veće investicije s obzirom na to da se radi o jednoj od rijetkih građevinskih čestica u gradu, a koja još uvijek nije izgrađena.

„Parking je privremeno rješenje, obzirom da je po GUP-u to stambeno poslovna zona, iako pretežno poslovna. Imamo planova za buduću gradnju, no tu već govorimo o srednjoročnim do dugoročnim planovima. Ipak važno je istaknuti kako će se i u budućnosti kada dođe do gradnje, tu realizirati veliki broj parking mjesta. Naime, garaža koja je tu predviđena će biti značajna, to su brojke blizu javne garaže, a služit će dijelom za vlasnike poslovnih prostora, a dijelom će biti i javna“, otkrio je Miović.

PS

Popularni Članci