PRVI KRUZER NAKON 15 MJESECI! Na Orchestri došlo 1200 ljudi, dio putnika pošao se okupati na Sveti Jakov (FOTO/VIDEO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: V.S.
Kruzer MSC-a Orchestra uplovio je u dubrovačku luku. To je prvo ovogodišnje uplovljavanje kruzera u Dubrovnik.

Orchestra će uplovljavati svakog petka do kraja sezone, odnosno do 22. listopada i tako ostvariti ukupno 20 ticanja luke Dubrovnik. Već će joj se u ponedjeljak pridružiti MSC Splendida, koji će u Dubrovniku ostvariti ukupno 16 ticanja, sa zadnjim dolaskom planiranim za 27. rujna.

Ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik Blaž Pezo rekao je kako se dugo radilo da se dođe do ovog trenutka.

- Najavljeno je za sezonu 153 ticanja, ali to se mijenja iz dana u dan, kompanije rade izmjene. - rekao je Pezo, dodajući da je ovo prvo ticanje kruzera nakon 15 mjeseci.

Kazao je kako MSC ima jako stroge protokole.

- Stroži su od svega što mi propisujemo. Osim testiranja i cijepljenja, oni imaju još niz mjera, a izleti su im zatvorenog tipa. To se može promijeniti u kolovozu. - objasnio je Pezo.

Direktor prodaje MSC krstarenja Tonči Ivanović također je govorio o mjerama, kazavši kako je na brodu upravo zbog mjera 1200 ljudi, iako je kapacitet oko 3500 putnika.

- Mi ćemo dolaziti ubuduće s oko 2000 putnika. Mjere su jako stroge, maske su na svim javnim površinama u brodu, svi vozači i vodiči se moraju testirati pred izlete, putnici ne smiju sami izaći s broda... - rekao je on, dodajući da se prva tura putnika pošla okupati na Sveti Jakov, kazavši i da je dosta siguran taj "zdravstveni balon".

- Mene ovo podsjeća na razdoblje nakon Domovinskog rata, tada je prvi brod bio najava normalnog vremena, tako se nadam i da je ovo vjesnik jednog post Covid perioda. - objasnio je Ivanović.

Popularni Članci