Prvi kruzer bi mogao već u siječnju stići u Dubrovnik, gradonačelnik ekskluzivno otkrio detalje

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Goran Mratinović
Pri kraju smo zavšnih dogovora za dolazak prvih kruzera već početkom iduće godine, kazao je gradonačelnik Mato Franković u subotu na Stradunu gdje je obišao filmski set.

Franković je tako ekskluzivno otkrio detalje pregovora s kompanijom Viking Cruises da Dubrovnik postane home port.

- Njihovi brodovi bi posjećivali isključivo hrvatske luke - Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar pa bi se ponovno vraćali u Dubrovnik. Taj model bi Dubrovnik doveo u bolju situaciju što se tiče turizma, a svijetu bi pokazao da postoji način kako se turizam može odvijati uz visoke standarde zdravstvene sigurnosti - kazao je Franković te pojasnio kako bi kapacitet broda bio 900 ljudi, a dodao je da je kompanija Viking prva uvela laboratorij na brodovima tako da oni svakodnevno testiraju posadu i putnike.

- Radi se o dobroj priči i vjerujem da ćemo uspjeti u našoj namjeri. Naravno sve ovisi kakav će biti zdravstveni standard u Hrvatskoj, vidimo da brojke zaraženih rastu što nam ne ide u prilog, ali očekujemo da će se i to do siječnja stabilizirati kako bi mogla krenuti sezona 2021. godine. Također, svi se nadamo cjepivu, ali vidimo na primjeru Istre kada se ponašamo odgovorno da se koronavirus može držati pod kontrolom. Na svima nama je da slijedimo taj primjer - zaključio je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Popularni Članci