'

Provjereno donosi priču o splitskom "horor dvorištu", iz kojeg je dio pasa preuzeo i Azil Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Azil Dubrovnik
Azil Dubrovnik objavio je priču o splitskom "horor dvorištu", o kojem će biti riječ u emisiji Provjereno na Novoj TV. 

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Prošlo je tri mjeseca otkad je otkriveno mučilište pasa u gradu Splitu, kojem je odmah naloženo hitno zbrinjavanje i njihova skrb, ali patnjama nedužnih pasa nije došao kraj.

Nedavno je jedan pas smrtno stradao od posljedice gušenja lancem, mučne fotografije su se pojavile u medijima kao i pitanje odgovornosti za smrt životinje.

Naše sklonište preuzelo je na skrb dvije kujice i njihove štence, a azili Zadar, Rijeka i Dumovec preuzeli su po par pasa koji su bili prioritetni za izmještanje.

Ostalih pedesetak pasa živi i danas u istim uvjetima kao i prije.

Večeras u 23:30 u emisiji Provjereno jedna od tema bit će slučaj pasa iz horor dvorišta u Splitu.

Nadamo se da će dodatna medijska pažnja potaknuti nadležne da čim prije osiguraju adekvatan smještaj, potpunu veterinarsku skrb i potom stručnu procjenu pasa kako bi se postavili temelji za njihovo daljnje izmještanje.

Jedna od tema sastanka na kojem smo prisustvovali u Gradu Splitu bila je i hitna izrada svih profila pasa, izrada web stranice i društvenih mreža, stručna procjena ponašanja i potom socijalizacija, međutim od tog sastanka u travnju do danas to se nije realiziralo.

Grad Split gradi privremeni smještaj pasa koji je već trebao biti gotov, ali mišljenja smo da se moglo i trebalo za ove pse napraviti više.

Teško je ali nije nemoguće, iziskuje jako veliki angažman, volju i suradnju, što je nažalost u ovom slučaju izostalo.

Nakon objavljene mučne fotografije zadavljenog psa javnost je uočila da psi nemaju nikakav zaklon od sunca pa su po nalogu grada hitno postavljene mreže za hladovinu.

Također želimo vjerovati da će nadležne institucije iskoristit sve zakonske alate da kazne osobe koje godinama na najokrutniji način zlostavljali i zloupotrebljavali ove nedužne životinje."

Popularni Članci