PROJEKTI NASTALI U GODINU DANA Dubrovnik predstavljen kao pametni grad, zainteresirala se cijela Europa

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i direktorica Dubrovačke razvojne agencija DURA Andrea Novaković sudjelovali su prošlog tjedna na investicijskom forumu „Globsec Tatra Summit“ održanom u Bratislavi.

Gradonačelnik Vlahušić i direktorica Novaković predstavili su iskustva u implementaciji projekata definiranih Strategijom pametnog grada s naglaskom na one već realizirane, poput pametnog sustava navodnjavanja, pametnih klupa, smart parkinga, ali i aplikacije Dubrovnik Card te komunalne platforme Dubrovačko oko.

Prezentacija je izazvala zanimanje sudionika Foruma, a posebno značajan broj praktičnih Smart City rješenja implementiranih u tek nešto više od godine dana provođenja projekta. Prikazan je i film „Smart City Dubrovnik“.

Tijekom Foruma održan je sastanak s generalnim direktorom UBER-a za tržište Europe, Bliskog Istoka i Afrike. Pierre-Dimitri Gore-Coty iznio je rezultate poslovanja UBER-a u Dubrovniku, a razgovaralo se o i razvoju usluge UBER BOAT kao sustavu iznajmljivanja brodica , jednom od pravih takvih u svijetu. Direktor UBER-a izrazio je i zainteresiranost za suradnju na projektu uvođenja električnih skutera te je najavio svoj dolazak u Dubrovnik.

Međunarodni investicijski forum „Globsec Tatra Summit“ održavao se u Bratislavi do 27. do 28. listopada. Tijekom dva dana upriličeno je pet različitih panela s više od 100 govornika i izlagača, uglavnom direktora, predsjednika uprava tvrtki i stručnjaka s područja čitave Europe. Gradonačelnik Vlahušić jedini je gradonačelnik koji je sudjelovao na Forumu.

Popularni Članci