PRI KRAJU CESTA ŽIVOTA ZA GORNJA SELA Franković: Bit ću sretan kad dođe zahtjev da ovdje otvorimo školu (FOTO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Martinović
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima obišao je danas radove na sanaciji nerazvrstane ceste Kliševo – Mrčevo. Franković je na obilasku rekao kako će radovi biti gotovi početkom ožujka.

Riječ je o radovima na dionici dugoj 3,2 kilometra koji se privode kraju, a osim sanacije punog profila ceste od 5,5 metara na pojedinim dijelovima postavlja se zaštitna cestovna ograda, na ulazu u mjesta Kliševo i Mrčevo postavlja se i nova javna rasvjeta te nogostup. Investicija je vrijedna oko 8,5 milijuna kuna.

- Radi se o novoj dvotračnoj cesti koja povećava kvalitetu života na Gornjim selima. Neće se ona zaustaviti ovdje u Mrčevu. Ide dalje projektiranje od Mrčeva od Riđice, cilj nam se dvotračnom cestom spojiti na Majkove. Imat će ova cesta i sigurnosni aspekt, u slučaju zaustavljanja prometa na državnoj cesti uvijek će postojati ovaj "bypass". - kazao je Franković.

- Ali najvažnije je istaknuti činjenicu da će kvalitetna dvotračna cesta omogućiti širenje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, olakšat će dolazak izletničkih autobusa na komforniji način. Projektiramo cestu koja će spojiti Osojnik s Ljupčem i tu će se praktički na ovu dvotračnu cestu u budućnosti spajati navedena cesta te će samim tim stanovnici Gornjih sela komunicirati preko ceste koja se spaja s Mosta dr. Franja Tuđmana na Pobrežje. Tako će dolazak u Grad biti brži i kvalitetniji nego do sad. - objasnio je gradonačelnik.

Naglasio je kako će biti sretan onda kad dođe zahtjev za otvaranje osnovne škole na Gornjim selima.

- Možda se to čini kao daleka budućnost, ali osiguravanjem kvalitetne infrastrukture omogućava se mladim ljudima bolja perspektiva. Siguran sam da će se i mladi ljudi odlučiti živjeti u Gornjim selima. -naveo je Franković

Na novinarsko pitanje mijenja li ova izgradnja nešto oko planova spajanja dubrovačkog područja na mrežu autocesta Franković je odgovorio "kako je Gradu potreban spoj na autocestu, ali da stanovnici Gornjih sela nisu da autocesta podijeli Gornja sela te stoga treba pronaći kvalitetnu alternativu.

Gradski vijećnik iz Gornjih sela Ivo Lučić  rekao je da je ova cesta ustvari "cesta života za Gornja sela". Naglasio je kako je dosadašnja cesta nesigurna i zavojita te kako će sad tu biti puno bolje, kako po pitanju sigurnosti, a tako i po pitanju daljnjeg razvitka seoskog turizma.

Popularni Članci