PREUSTROJ GRADSKE UPRAVE Širi se Upravni odjel za poslove gradonačelnika, drugi ostaje bez dosadašnjeg poslovanja

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Iduća sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika na rasporedu je za ponedjeljak, 12. lipnja, a pred vijećnicima će se naći 21. točka među kojima i ona o preustroju gradske uprave. 

U 'Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu gradske uprave Grada Dubrovnika' ističe se kako je Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju dobio dodatan obim posla vezan uz program Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam), odnosno provedbe projekata kao što su Park&Ride sustav na Pobrežju, ulaganja u zelenu infrastrukturu, elektrifikacija voznog parka Libertasa i slično. 

Zbog toga je, navodi se, potrebno provesti preustroj gradske uprave na način da se dio poslova kao što je organiziranje bilateralne i druge suradnje Grada s regijama u inozemstvu, priprema prijedloga sporazuma o suradnji, provođenje i sudjelovanje u međunarodnim programima, poslovi vezani uz članstvo Grada u međunarodnim organizacijama, kao i aktivnosti koje proizlaze iz članstva prebaciti u djelokrug rada Upravnog odjela za poslove gradonačelnika koji inače obavlja sve poslove vezane za protokolarne aktivnosti Grada, gradonačelnika i svih drugih dužnosnika. 

Nastavno na te promjene, navodi se kako je potrebno i promijeniti sam naziv upravnog tijela u Upravni odjel za europske fondove. 

Ukratko, Upravni odjel za poslove gradonačelnika dobit će dio poslova (i zaposlenika) iz dosadašnjeg odjela za EU fondove, dok će se taj odjel onda i preimenovati u odjel koji se bavi isključivo europskim novcima i projektima povezanima uz njih. 

Popularni Članci