Postignut privremeni dogovor između karićara i Grada: Odlučili su pokazati dobru volju i pokušati obavljati svoju djelatnost

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: Željko Tutnjević
Rano jutros krenulo je uklanjanje ograde kojom su inače ograđeni karići i električna dostavna vozila.

Grad Dubrovnik je u utorak najavio da započinje uređenje pretovarne zone koje će se odvijati u dvije faze pa su tako danas počele pripreme za prvu fazu. Sve to izazvalo je revolt kod karićara koji danas zbog tog poteza nisu dostavili robu u povijesnu jezgru. Zbog tog njihovog poteza iz Grada su podsjetili koncesionare na ugovorne obveze te su najavili kako će im se izreći novčanu kaznu u propisanom iznosu od tri tisuće kuna na dan.

U 14 sati danas je održan sastanak gradonačelnika i koncesionara na Pločama uz prisustvo njihovog pravnog zastupnika Bojana Lujak.

Odvjetnik Lujak je za Dubrovački dnevnik kazao kako je sastanak bio produktivan.

- Smatramo kako je i način postupanja Grada suprotan Odluci o komunalnom redu jer je prema zakonu propisano što je točno pretovarna zona, a to je područje ispred fontane. Grad Dubrovnik bez odluke Gradskog vijeća ne može samoinicijativno mijenjati tu odluku - pojasnio je Lujak.

Kazao je kako je na sastanku po prvi put predstavljen prijelazni način gdje bi koncesionari trebali obavljati pretovar svoje robe do uređenja tog područja na Pločama.

- Moje stranke su odlučile pokazati dobru volju i pokušati obavljati svoju djelatnost, ali su zabrinuti hoće li to biti moguće. Još uvijek čekamo kad će nas obavijestiti o detaljima, ali mislim da će to biti mjesto ispred Gimnazije - naveo je Lujak.

Istaknuo je kako karićari danas nisu štrajkali.

- Njima je bilo onemogućeno raditi. Došao je kamion gradske službe i počeli su rušiti ogradu kojom je ograđena pretovarna zona. Tu se nalazi velika vrijednost robe i nakon što je uklonjena ograda oni nisu mogli raditi - pojasnio je te dodao kako je uvjeren kako će, ako do toga dođe, na sudu pasti prekršajna prijava upućena karićarima što danas nisu obavili opskrbu. Krivnja nije na njima, smatra odvjetnik Lujak te dodaje kako je to krivnja Grada koji nije najavio kako će rano jutros rušiti pretovarnu zonu.

- Oni ne osporavaju kako je to gradsko zemljište, samo traže ono što je definirano odlukom. No, moje stranke su odlučile pokušati dati sve od sebe da obave djelatnost na promijenjen način jer postoji volja da rade. Svima je ovo novost i to mijenja dosadašnji način rada. Nije im želja ulaziti u sudski spor s Gradom - zaključio je odvjetnik koncesionara na pretovarnoj zoni Bojan Lujak.

KONCESIONARI PROTIV SMANJENJA GABARITA PRETOVARNE ZONE Božo Pulić: 'Ne možete dvije litre staviti u bocu od litre'

Grad sankcionira koncesionare zbog prekida opskrbe unutar povijesne jezgre

Popularni Članci