PONOS GRADA Jugaši na prijemu kod gradonačelnika 'Pokazali ste da Jugu ništa nije nedostižno' (FOTO)

Autor: Marijana Matulović Autori fotografija: Marijana Matulović, Grad Dubrovnik
Povodom ostvarenog povijesnog rezultata prijem za igrače, stručni tim i vodstvo Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje održan je jutros u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika, čiji stol su krasila sva četiri trofeja osvojena u ovoj sezoni.

Uz šampanjac i poklone europskim prvacima čestitke su uputili gradonačelnik Andro Vlahušić, njegova zamjenica Tatjana Šimac Bonačić i predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković, a prijemu je nazočio i resorni pročelnik Miho Katičić.

Bilo je kriza proteklih godina, ali vjerujemo da je ova uprava stabilizirala klub i vratila Jug na čelno mjesto na ponos svih nas u Gradu. Nadam se da će uspjeti  vratiti naše građane na tribine čemu je sigurno ovaj veliki uspjeh Jugaša puno doprinio', kazao je predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković.

Čestitkama se pridružila i zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić.

'Vi ste pokazali da za Jug ništa nije nedostižno i zbog toga imam samo jednu riječ, a to je respect', rekla je Šimac Bonačić.

Igrači i uprava zahvalili su na čestitkama, a predsjednik Jug Croatia osiguranja Lukša Jakobušić iznio je predstavnicima Grada probleme s financijama kluba.

'Ovo sad treba monetizirati na neki način. Osvojili smo četiri trofeja sa sredstvima kakva imamo i s opterećenjima koja imamo u financiranju sporta općenito. Ova uprava bi bila neuspješna ako ne bismo ovaj dio koji su trener i igrači odlično odradili iskoristili i omogućili nam da lakše dođemo do sponzora', kazao je Jakobušić.

Također dodao je kako ugovor s Croatia osiguranjem ističe 1. rujna, a s obzirom da se radi o privatnoj firmi produženje ugovora ovisi o volji pojedinca.

'Teško je iskomunicirati s ljudima da ovaj uspjeh oni ne kapitaliziraju dodatno tako da se može dogoditi ovdje da imamo problem sa sponzorom u godini najvećeg uspjeha kluba, ali evo zato je tu Grad da sa svojim resursima na neki način da značaj Jugu', poručio je Jakobušić.

Gradonačelnik Vlahušić kazao je da je jutros na račun kluba isplaćeno 720 tisuća kuna, to su sredstva koja su unaprijed dogovorena, a najavio je i sastanak s predstavnicima klubova na kojem će se pokušati dogovoriti za dodatna sredstva.

Podsjetimo, Jug je do 55-og trofeja u gotovo stogodišnjoj povijesti, četvrtog naslova prvaka Europe, ali ujedno i prvog osvojenog izvan Dubrovnika, u završnici Lige prvaka došao pobjedom nad Olympiakosom u Budimpešti.

Popularni Članci