PARK PALČICE NIJE ZA PSE, ZABAVE NI OPIJANJE Ravnateljica apelira na savjest, to je prostor gdje borave djeca

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U večernjim satima na prostorima Dječjeg vrtića Palčica okupljaju se nerijetko oni kojima ti prostori nisu namijenjeni. Kako su nas upozorili čitatelji, neodgovorni vlasnici pasa puštaju svoje ljubimce u ograđeni dio parka, kojega tijekom radnog dana koriste djeca koja borave u vrtiću. Psi na tom mjestu obavljaju nuždu, a osim tog problema, često se mogu vidjeti i potrošene boce alkohola, plastične čaše i drugo smeće. 

Osim što je problematično okupljanje vlasnika pasa, još jedan problem su i 'noćne zabave' na vanjskim prostorima vrtića nakon kojih ostaje smeće, od potrošenih boca alkohola, plastičnih boca sokova, čaša, omota, i drugo. 

Slijedom pritužbi naših čitatelja upitali smo ravnateljicu Dječjih vrtića Dubrovnik, Franicu Lasić, kako se vrtić Palčica 'bori' s ovim problemom. 

"Upućeni smo o okupljanjima u večernjim satima na prostorima Dječjeg vrtića Palčica, znamo da se okupljaju u  gornjem i donjem parku, na krovnoj terasi čak i na stražnjim prilazima vrtiću", kaže nam ravnateljica i dodaje kako su svi ti prostori pokriveni 24 satnim video nadzorom što njih ne ometa u okupljanju.

"Morate znati da ograde koje okružuju dječja igrališta nisu previsoke i nekome tko je u dobroj fizičkoj spremi nije je problem preskočiti. Sa strane glavne prometnice (Iva Vojnovića) prepreka im je samo bankina koju može i malo dijete prijeći", objašnjava ravnateljica i dodaje kako se jedno vrijeme zaključavao ulaz na donje igralište što nije predstavljalo nikakvu prepreku za večernja okupljanja.

"Saznanja sam da je policijska patrola izlazila u obilazak na poziv sugrađana", upozorava ravnateljica.

Zaposlenik tehničke svako jutro od 6 sati i 30 minuta obilazi prostor oko vrtića, pomete prilaze i ukloni zatečeno smeće da bi boravak djece bio siguran. Isti taj vanjski prostor odgajateljice provjere prije izlaska djece vani.

"Nažalost vlasnike pasa nismo u mogućnosti kontrolirati jer smo svjesni da se psi puštaju s povodca da šeću sami i vrše nuždu gdje god, možemo samo apelirati na njihovu savjest da ipak izbjegavaju parkove na kojima tijekom dana borave djeca", poziva ravnateljica Lasić.

Ravnateljica je poručila kako će Dječji vrtići Dubrovnik u suradnji s Osnivačem pronaći adekvatno rješenje kako bi se otklonili navedeni nedostaci.

Popularni Članci