test

Učitaje prijašnje vijesti
14 milijuna kuna

Raspisana javna nabava za rekonstrukciju javne rasvjete

Nakon provedenog postupka javnog savjetovanja za projekt rekonstrukcije i modernizacije sustava javne rasvjete Grada Dubrovnika, danas je pokrenut i postupak javne nabave za izvođenje projekta. Postupak je otvoren do 10. lipnja, do kada se prikupljaju ponude za nabavu robe, odnosno izvršenje predmetnih usluga, procijenjene na 14 milijuna kuna, a što će u konačnici doprinijeti značajnim uštedama.
U LIPNJU

PRIJAVITE SE! Sindikat umirovljenika organizira dvodnevni izlet u Tomislav Grad, Ramu Ščit, Šuicu i Kupres

Sindikat umirovljenika Hrvatske, podružnica Dubrovnik organizira dvodnevni izlet u Tomislav Grad, Ramu Ščit, Šuicu i Kupres.
PROSTOR PRIVEDEN SVRSI

NEKAD SU FRANJEVCI U NJOJ IZRAĐIVALI SVIJEĆE Zavirite u prostorije stare voštarnice koja je sada potpuno obnovljena (FOTOGALERIJA)

Kamena kuća koja je izgrađena 1925. godine kao pogon za proizvodnju voštanih svijeća u vrtu Franjevačkog samostana Male braće obnovljena je, a po prvi put u našoj fotogaleriji možete zaviriti u nju. 
DRUŽENJE

UNIDU SPORTSKI DAN Studenti, alumni, nastavnici i zaposlenici Sveučilišta igrali mali nogomet, basket, graničar... (FOTO)

UNIDU Alumni klub u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Dubrovniku jučer je organizirao UNIDU sportski dan na kojem su se studenti, alumni, nastavnici i zaposlenici natjecali u malom nogometu, basketu, graničaru, potezanju konopa i tenisu, a okušali su se i u jedrenju te yogi. Cilj naravno nije bio samo pobijediti već družiti se, rekreirati i jačati sportski duh!
GRAD DUBROVNIK

Tepšić na predstavljanju nacionalnog programa "Rođeni za čitanje"

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić sudjelovali su danas na predstavljanju nacionalnog programa poticanja čitanja djece od najranije dobi pod nazivom "Rođeni za čitanje" koji se u sklopu sastanka pedijatara Dalmacije održao na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku.
CEREMONIJA

SVEČANO DODIJELJENE DIPLOME STUDENTIMA RIT-A Stigao i Franković kao bivši student i alumni (FOTO)

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je danas u Hotelu Rixos Premium na 24. svečanoj ceremoniji dodjele diploma studentima RIT-a Croatia. U ovoj se prigodi gradonačelnik Franković, koji je ujedno bivši student i alumni RIT-a obratio diplomantima, uputivši im čestitke na ostvarenom akademskom uspjehu.
'VRATITE I NJIH, I VEDRANU!'

'ŽENA GA JE VIĐELA S MANTENJOTOM' Čitatelj otkriva ćakule zbog kojih su maknute kamere na peskariji

Čitatelj Dubrovačkog dnevnika uputio nam je pismo u kojem traži da se na peskariju u Gružu vrate kamere jer se sada ne može vidjeti koje ribe ima u ponudi i koliko. Svoje je razloge opisao u detalje, a otkrio je i gradske ćakule koje govore o navodnim razlozima zbog kojih su kamere maknute. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti. 
RADIONICE

Djeca iz Stona i okolnih mjesta učila o robotici, programiranju bez ekrana i kako upravljati dronovima (FOTO)

Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Dubrovnika, Aeroklubom Nimbus i Informatičkim klubom Futura u sklopu Du STEM projekta su u petak 13. svibnja u Kneževom dvoru u Stonu održali radionice robotike i programiranja bez ekrana te radionice upravljanja dronova. S ovim radionicama se obilježio i Europski tjedan robotike u Stonu.
kvar na hidrantu

Poplutala Volantina ulica (FOTO)

Voda je prekrila dio Ilijine glavice, točnije područje kod OŠ Marina Držića.
lijepa vijest

ZA MALE ČITAČE Knjižnica OŠ Lapad primila vrijednu donaciju knjiga i slikovnica

Knjižnica Osnovne škole Lapad primila je vrijednu donaciju knjiga i slikovnica koja će ponajviše obradovati male zaljubljenike u čitanje. 
svake godine ista tema

U INAT 'DUBROVAČKIM RAČUNIMA' Je li i osam kuna skupo za kavu par metara od Straduna?

Svake godine u kasno proljeće, kao vjesnici ljepšeg vremena, sezone i turističkog prometa na društvenim mrežama osvanu računi iz dubrovačkih ugostiteljskih objekata koji izazivaju lavine komentara o skupoći bisera Jadrana. Baš u inat takvim napisima donosimo vam fotografiju računa iz kafića u srcu grada među zidinama. 
bravo

Nikica Batistić iz Pomorsko-tehničke škole osvojio drugo mjesto na natjecanju u Zagrebu

Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022., najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe, održano je od 10. do 12. svibnja 2022. godine na Zagrebačkome velesajmu, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
BUDITE OPREZNI

PREVARANTI OPERIRAJU PO GRADU Ne plaćajte pošiljke za susjede, čitateljica upozorava: Prevareni smo!

Domišljati prevaranti operiraju po Dubrovniku i na ilegalan način prikupljaju novce od lakovjernih susjeda. 
Učitaj još vijesti