Učitaje prijašnje vijesti
vrijeme krize

TJEDAN U RETROVIZORU Uz pomoć građanima i gospodarstvenicima, Grad uveo niz mjera sigurnosti i uštede

Grad Dubrovnik je nakon pojave koronavirusa donio brojne mjere kako bi se ostvarile uštede, ali i kako bi se pomoglo građanima i gsopodarstvenicima koji su posebno pogođeni krizom. Zbog krizne situacije koja vlada gradski projekti su smanjenog intenziteta, ali se stoga uvode mjere koje bi trebale biti od pomoći građanima. 
Neven Jerković

NA DANAŠNJI DAN PRIJE 91 GODINU Nevjerojatna priča o Zeppelinu nad Dubrovnikom: Bila je to prvorazredna senzacija!

Dubrovnik je imao rijetku priliku pozdraviti 1929. godine na današnji dan GRAF ZEPPELIN koji je bio poznat kao do tada najveća proizvedena zračna lađa na svijetu. Putovao je iz Friedrichshafena prema Egiptu.
POBOLJŠANJE UVJETA

'TRUDIMO SE ODRADITI ŠTO PRIJE' Mali Zaton dobiva 800 metara nove vodovodne mreže

Trenutno se postavlja 800 metara novog vodoopskrbnog cjevovoda u Malom Zatonu. Riječ je o još jednom značajnom zahvatu Vodovoda Dubrovnik na vodovodnoj infrastrukturi Grada Dubrovnika. Sama investicija vrijedna je nešto više od 1,5 milijuna kuna, a rok izgradnje je 45 dana.
tri mjeseca

MJERE POMOĆI ZA GRAĐANE Grad ukida plaćanje vrtića i parkinga, pomaže se podstanarima, gospodarstvenicima... (VIDEO)

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković putem video linka u 12.30 predstavlja prvi paket mjera za ranjive skupine i gospodarstvenike. 
AKTUALNO

KORONAVIRUS U DUBROVNIKU Dosad 26 oboljelih, jedna osoba izliječena (VIDEO)

Dosad je 26 osoba oboljelo od koronavirusa u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a jedna osoba je izliječena, rečeno je na današnjoj press konferenciji županijskog Kriznog stožera. 
VODOVOD DUBROVNIK

Zbog puknuća cijevi danas će bez vode biti Obala Stjepana Radića

Zbog izvanrednih radova na sanaciji puknuća cjevovoda danas će bez vode biti Obala Stjepana Radića (od Ulice od škara do Ulice Antuna Gustava Matoša) u vremenu do 14.00 sati, javili su iz Vodovoda.
za tromjesečno razdoblje

FRANKOVIĆ PREDSTAVIO SOCIJALNE I GOSPODARSKE MJERE 'Javni i privatni sektor moraju podnijeti dio tereta krize'

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sastao se u četvrtak s predsjednicom Županijske komore Dubrovnik Nikolinom Trojić i članovima Gospodarskog vijeća ŽK Dubrovnik Lukom Musladinom, Matom Butijerom te, putem video veze, Antunom Jakobušićem.
REAGIRANJE

Doktori potvrdili pisanja DD-a: Bazen u Kalosu je radio do utorka, nove pacijente primali i u petak!

Liječnici i zaposlenici Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Kalos Anita Vidović, Gordana Bulić Pokaz, Josip Skender, Andrea Grgić Karanušić i Mada Visković Penić demantirali su navode župana Nikole Dobroslavića, a time ujendo potvrdili pisanja Dubrovačkog dnevnika o nesigurnim uvjetima u Kalosu u vrijeme pandemije koronavirusa. 
DUBROVČANI, BUDITE OPREZNI!

LUPEŽI SE LAŽNO PREDSTAVLJAJU Pripadnici postrojbi civilne zaštite ne obilaze vaše domove!

Krizni stožer Grada Dubrovnika primio je informaciju da se nepoznata osoba ili više njih lažno predstavljaju kao pripadnici postrojbi civilne zaštite te sugrađanima pod krinkom pružanja pomoći najavljuju dolazak u njihove domove.
zbog korona-krize

MNOGI BI TREBALI SLIJEDITI OVAJ PRIMJER Židovska općina Dubrovnik najmoprimce oslobodila od plaćanja

Zbog pandemije koronavirusa većina poslovnih objekata morala je zatvoriti svoja vrata tako da je dosta poduzetnika koji zapošljavaju bilo prinuđeno dijeliti otkaze.
ZBOG KORONE

'Srđevci' se odrekli naknada koje ostvaruju u Gradskom vijeću

Iz Kandidacijske liste grupe birača Srđ je Grad izvijestili su kako se odriču svoje vijećničke naknade. Podsjetimo, uz njih, dosad su to napravili vijećnici HDZ-a i DUSTRA-e. 
SPAŠAVANJE GOSPODARSTVA

Ukida se naknada za članove upravnih vijeća javnih gradskih ustanova

U sklopu paketa mjera za suzbijanje gospodarskih posljedica djelovanja koronavirusa, odlukom gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića svim članovima upravnih vijeća javnih ustanova u vlasništvu Grada Dubrovnika, a čija naknada se financira iz proračunskih prihoda Grada, ista se ukida za mjesece travanj, svibanj i lipanj, stoji u priopćenju Grada Dubrovnika. 
BRAVO

OVAKO SE MISLI O SIGURNOSTI KUPACA Mini market 'Hladnica' uveo rukavice i dezinfekcijsko sredstvo za kupce

Mini market Hladnica svakako je dobar primjer kako voditi brigu o zaposlenicima i kupcima u vrijeme pandemije koronavirusa, a to je prepoznala i čitateljica Dubrovačkog dnevnika koja je prema redakciji uputila pohvale na račun vlasnika butige. 
Učitaj još vijesti