test

Učitaje prijašnje vijesti
UMJESTO KARIĆA

SANITAT SE PRIPREMA ZA SEZONU Stiglo električno vozilo za opskrbu u povijesnoj jezgri (FOTO)

Sanitat je odlukom Gradskog vijeća preuzeo opskrbu Grada, a danas u Gospinom polju je stiglo elektrovučno vozilo za tu namjenu. 
AGLOMERACIJA DUBROVNIK

Sanacijom kanala ispod Luže nastavlja se čišćenje kanala mješovite odvodnje povijesne jezgre

Čišćenjem područja ispod Luže nastavljaju se radovi cjelovite sanacije kanala mješovite odvodnje povijesne jezgre, i to tehnologijom bez iskopa.

Održane sjednice Turističkog vijeća i Skupštine Turističke zajednice DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić predsjedao je danas sjednicom Turističkog vijeća, a potom i Skupštine Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije.
Pergolesijeva 'Stabat mater'

Maestralno djelo izvedeno u crkvi Male braće (FOTO/VIDEO)

Maestralno djelo Giovannija Battiste Pergolesija “Stabat mater” večeras je izvedeno u jednom od najljepših dubrovačkih kulturnih spomenika, u crkvi Male braće. Na koncertu su nastupili sopranistica Sara Vujošević Jovanović i bariton Dimitrije Grinih, dok će za orguljama biti Karolina Juodelyte.
kružni tok

Uhvaćen mladi vozač koji je odvalio semafor na Pošti i pobjegao, evo kako će ga policija kazniti

Službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske pronašli su i priveli muškarca (29) koji je sinoć pobjegao nakon što je izazvao prometnu nesreću i slomio sefor na kružnom toku u Lapadu.
van funkcije su

Radi se na popravku semafora na Pošti Lapad

Semafori na pješačkim prijelazima kod kružnog toka na Pošti Lapad trenutno su van funkcije zbog prometne nesreće koja se dogodila jučer u večernjim satima. U tijeku je nabava potrebnih dijelova za funkcionalnu semaforizaciju, a do popravka upozoravaju se vozači da povećaju oprez i propuštaju pješački promet.
TJEDAN U RETROVIZORU

Nastavljaju se radovi na sanaciji vodoopskrbne mreže u povijesnoj jezgri, spajaju se UTD Ragusa i TUP, ide se u povećanje energetske učinkovitosti stambenih zgrada

Grad Dubrovnik ovog tjedna radio je na mnogim projektima i aktivnostima.
b-travel

Turistička zajednica Županije predstavlja se na sajmu u Barceloni

Turistička zajednica Dubrovačko neretvanske županije nakon 3 godine pauze ponovno nastupa na sajmu B-Travel koji se održava u Barceloni 24.-26. ožujka 2023. godine.
RAZNOLIK PROGRAM

RADIONICE, PANELI, PREDAVANJA.. Deseti Tjedan karijera u znaku 20. obljetnice Sveučilišta u Dubrovniku

Deseti Tjedan karijera na Sveučilištu u Dubrovniku održat će se u tjednu od 27. ožujka do 1. travnja 2023. Raznolik program donosi radionice, panele i predavanja za studente na kojima će stručnjaci iz različitih područja podijeliti svoja znanja i iskustva koja mogu biti putokaz mladima na suvremenom tržištu rada, ali i nekoliko događanja za širu javnost. Tjednom karijera počinje program obilježavanja 20 godina Sveučilišta u Dubrovniku koji će donijeti niz događanja do kraja 2023. godine!
POKRENUTA AKCIJA

NEJESTIVA HRANA, ŠPORETI NA DRVA, UVJETI KAO U ZATVORU Pogledajte sramotne prizore s brodova koji uplovljavaju i u naše luke (FOTO)

Plaća od 500 eura, nejestiva hrana i nedovoljne zalihe, nedostatak zaštitne opreme i brodovi čija je prosječna starost iznosi 45 godina. Tako vrlo često izgleda život pomoraca koji plove na brodovima pod zastavama država Palau, Sierra Leone, Cook Islands ili Togo. Takvi brodovi ne samo što predstavljaju opasnost po posadu koja na njima plovi, zbog loših uvjeta rada i kršenja radničkih prava, nego i opasnost po naše more jer se kreću uglavnom po Mediteranu.
AUTO OSTAVIO NA LICU MJESTA

POLICIJA TRAŽI VOZAČA Udario semafor na Pošti pa pobjegao, signalizacija ne radi (FOTO)

Sinoc oko ponoći, vozač osobnog automobila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se kružnim tokom u Lapadu, zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju na cesti udario je u desni stup semafora.
VREMENSKA PROGNOZA

Danas će temperature ići i preko 20, ali sprema se promjena vremena

U Slavoniji i Dalmaciji pretežno sunčano, a na zapadu će se polako skupljati više oblaka, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju gdje može biti i niske naoblake, rijetko krajem dana i malo kiše, ali češće u noći na subotu.
PODRHTAVANJE

'KRATKO I JAKO' Jutros se zatresle Dalmacija i Italija

Hrvatska seizmološka služba s PMF-a javlja kako je minutu do 6 sati u petak ujutro kod Aržana u Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježen slabiji potres.
Učitaj još vijesti