Učitaje prijašnje vijesti
ob dubrovnik

'IZDRŽAVAMO I SNALAZIMO SE' Ravnatelj Bekić o 'mobilizaciji sustava', velikom broju zaraženih i dugovima

Dubrovačko-neretvanska župana danas je zabilježila rekordan broj novozaraženih koronavirusom pa tako u posljednja 24 sata imamo 70 novih slučajeva.
u zatonu

Osnovan Ogranak Domovinskog pokreta u Dubrovniku, za predsjednicu izabrana Ksenija Musa

U Restoranu “Taverna Arka” u Zatonu, 24. listopada 2020 održana je Osnivačka skupština Ogranka Domovinskog pokreta za Grad Dubrovnik.
investicija

Grad planira uređenje parka u Žrtava s Dakse

Grad Dubrovnik započeo je postupak izrade projektne dokumentacije za uređenje parka u ulici Žrtava s Dakse. Park se nalazi na samom početku ove ulice uz njen sjeverni rub, a proteže se na ukupnoj površini od 2000 metara kvadratnih.
HSSMT

DILJEM EUROPE Dubrovnik se priključuje akciji 'Aplauzi nisu dovoljni'

Tjedan akcije „Aplauzi nisu dovoljni“ od 26. do 30. listopada održat će se u  cijeloj Europi, a tako i u Dubrovniku. 
korona

NAŽALOST, COVID UČINIO SVOJE U ORAŠCU Svi učenici OŠ Antuna Masle ići će na online nastavu

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, svi učenici Osnovne škole Antuna Masle u Orašcu nastavu će pohađati "online". Dakle, radi se o učenicima od prvog od osmog razreda.
restaurant 360

A NAJBOLJI CHEF JE.... Dubrovčanin Marijo Curić dobio laskavu titulu!

Dubrovčanin Marijo Curić proglađen je najboljim chefom u izboru Dobrih restorana 2020.".
važan dokument

IZRAĐENA KONZERVATORSKA PODLOGA, PROŠIRENA BUFFER ZONA 'Napravljen je veliki korak za izmjene GUP-a, nema više dvojakih čitanja'

Glavni konzervator u Ministarstvu kulture i medija Tomislav Petrinec uz nazočnost pomoćnika ministrice Davora Trupkovića, gradonačelnika Mata Frankovića i njegovih suradnika, kao i predstavnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku i Zavoda za obnovu Dubrovnika, predstavio je u Lazaretima Konzervatorsku podlogu za kontaktnu zonu svjetskog dobra Starog grada Dubrovnika. Podloga je složen dokument na kojemu se radilo dvije godine u sklopu interdisciplinarnog tima.
CRNA KRONIKA

BIZARNI DUG I ČIN Za njega se humanitarnim akcijama prikupljala pomoć, a sad je uhićen jer je platio i naručio paljevinu auta

Poznati su detalji i motivi namjernog zapaljenja automobila na Gorici sv. Vlaha koje se dogodilo u kolovozu ove godine.
DOBRA PROMOCIJA

Višestruki dobitnik Emmyja u Dubrovniku snima popularnu američku emisiju

Peter Greenberg, višestruki dobitnik nagrade Emmy, glavni urednik CBS Travela, priznati istraživački novinar te vrhunski poznavatelj turističkih tema, u razdoblju od 23. do 27. listopada boravi u Dubrovniku gdje snima jednu od najuspješnijih američkih turističkih emisija „The Travel Detective“. Riječ je o gostovanju realiziranom u suradnji Hrvatske turističke zajednice i TZ grada Dubrovnika s jednim od najpopularnijih i najgledanijih američkih TV kanala PBS na kojem se ova poznata emisija i prikazuje.
ORLANDO ODUŠEVIO

Animirani film TZ i Grada Dubrovnika osvojio prestižnu međunarodnu nagradu

Animirani film Dubrovnik – Safe Vacation nagrađen je visokim priznanjem na Međunarodnom festivalu turističkog filma ART&TUR održanom od 20. do 23. listopada u Portugalu. U konkurenciji turističkih promotivnih filmova i dokumentaraca iz cijeloga svijeta, filmu s vitezom Orlandom kao protagonistom koji gledatelje odvodi u davnu 1377. pripalo je drugo mjesto u kategoriji ‘Wellnes turizam’. Nagrada je uručena producentu Stjepanu Milasu iz renomiranog hrvatskog studija „U šumi“, kreatora i producenta animiranog filma.
krajem šezdesetih

HISTERIJA LOVA NA KOSMATE MUŠKARCE Dio Dubrovčana hipije je šišao i bacao u more

Krajem "šezdesetih" godina prošlog stoljeća Dubrovnik nije položio svoj "hipi test".
CRVENI KRIŽ

VELIKI LJUDI VELIKOG SRCA Oni su dobitnici zahvalnica za višestruko darivanje krvi (FOTOGALERIJA)

Svečana dodjela priznanja višestrukim darivateljima krvi održana je večeras u hotelu President u povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi. 
DETALJI NEPOZNATI

'Srđevci' su danas u kinu Slavica osnovali svoju stranku

'Srđevci' su danas u kinu Slavica održali osnivačku skupštinu te su osnovali vlastitu političku stranku, doznaje Dubrovački dnevnik, a informaciju je za Dubrovački dnevnik potvrdio Igor Miošić. 
Učitaj još vijesti