OTVORENE PRIJAVE Vrijeme je za 13. Dubrovački filmski festival koji okuplja djecu i mlade

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Filmski festival djece i mladih DUff koji već tradicionalno sredinom listopada u Dubrovniku okuplja mlade zaljubljenike u filmsku umjetnost otvorio je i službene prijave za svoje novo izdanje.  

Natjecateljski dio trinaestog DUffa održati će se od 17. do 20. listopada, a prijave se zaprimaju putem platforme Filmfreeway zaključno sa 15.srpnja. 

DUff je festival koji okuplja djecu istih godina, ali iz različitih zemalja, sredina, drukčijeg socijalnog statusa i načina života, koji kroz film – najjači medij progovaraju o okruženju u kojem žive, svojim problemima, ali i lijepim stvarima koje ih nadahnjuju.  Prilika je to za mnoge od njih da se po prvi put susretnu sa svojim vršnjacima iz drugih zemalja s kojima dijele iste interese, ali i našoj djeci da upoznaju životne prilike druge djece kroz njihov rad. 

Natjecanje se odvija u dvije dobne skupine, oni koji su mlađi od 15 godina te mlade do 20  godina, a nagrade se dodjeljuju u kategorijama animiranog, igranog, dokumentarnog i slobodnog žanra. Ovogodišnji slogan „Like a movie- but better“ vezan je uz tematsku kategoriju u kojoj se ove godine kroz filmove tematiziraju sva lica prijateljstva.  Uz Grand prix festivala dodjeljuje se i nagrada publike, koja može birati svog favorita kako u dvorani tako i online. 

Pored natjecateljskog programa, organizatori DUff-a Kinematografi Dubrovnik i Škola filma Šipan i ove će se godine pobrinuti za bogat popratni program. Na DUff-u ćete tako moći uživati u popratnim projekcijama odabranih naslova, sudjelovati na nekoj od  filmskih radionica, predavanja, zajedničkom izletu, druženju, ali i dobiti priliku da upoznate zaista bogatu kulturnu baštinu grada domaćina.  

Ukoliko ste mladi zaljubljenik u filmsku umjetnost koji se bavi filmom, videom, ili ste član filmske družine, ne razmišljajte – pošaljite prijavnicu za selekciju jer je to preduvjet da se pridružite brojnim mladima koji su sve ove godine imali priliku sudjelovati na  festivalu i stvarati uspomene.  

Popularni Članci