Hotel Lero i u blagdanskom vremenu za vas priprema doručke i dnevna jela, donosimo meni!

Autor: dubrovackidnevnik.hr

Hotel Lero i u ovom blagdanskom razdoblju za vas priprema ukusni meni - kako doručke dana, tako i dnevna jela. Ukusna i zdrava hrana zadovoljit će i najzahtjevnija nepca. 

U produžetku doručak dana za tjedan od 29.12. do 04.01.26.:

29.12.

Francuski tost (L, E, Su, G)

sa kremastim kozjim sirom, medom i suhim smokvama kuhanim u  vinu

French toast (L, E, Su, G)

with creamy goat cheese, honey and dried figs cooked in wine

30.12.

Shakshuka jaja (E)

Lagano poširana jaja u pikantnom umaku od rajčice sa povrćem i začinskim biljem

Shakshuka eggs (E)

Lightly poached eggs in a spicy tomato sauce with vegetables and herbs

31.12.

Poširana jaja (E, F)

sa dimljenim lososom, zelenim šparogama

Poached eggs (E, F)

with smoked salmon, green asparagus

01.01.

Američke palačinke (L, E, G) 

sa javorovim sirupom i bobičastim voćem

American pancakes (L, E, G)

with maple syrup and berries

02.01.

Zobena kaša sa kokosovim mlijekom i orašastim i suhim voćem (N)

Zobene pahuljice kuhane s kokosovim mlijekom, orašidima i suhim voćem

Oatmeal with coconut milk and nuts and dried fruits (N)

Oatmeal cooked with coconut milk, nuts and dried fruit

03.01.

Galette Bretonne (L, E, G)

sa šunkom, kremastim sirom i sušenim rajčicama

Galette Bretonne (L, E, G)

with ham, cream cheese and sun-dried tomatoes

04.01.

Proteinski puding od kokosa i badema (N)

sa chiom, granolom i šumskim voćem

Coconut and almond protein pudding (N)

with chia, granola and forest fruit

U produžetku jela dana za tjedan od 29.12. do 04.01.26.:

29.12.

Teleći rižot (L, Su, C)

Krepki kremasti rižot sa telećim butom, lukom, češnjakom, vinom i začinima

Veal risotto (L, Su, C)

Thick creamy risotto with veal thigh, onion, garlic, wine and spice

30.12.

Gregada (Su, F)

Domaće ribarsko jelo pripremljeno od više vrsta ribe, krumpira, komorača i peršina

Fish „Gregada“ (Su, F)

Homemade fisherman's dish prepared from several types of fish, potatoes, fennel and parsley

31.12.

Sarma (L, C)

Mljeveno meso i riža, zarolani u kiseli kupus i kuhani sa dimljenom slaninom posluženo

uz pire krumpir

Sarma (L, C)

Minced meat and rice, rolled in sauerkraut and cooked with smoked bacon served with mashed potatoes

01.01.

Dalmatinska Pašticada (Su, C, M)

Juneći but kuhan u vlastitom umaku sa korjenastim povrćem, suhim šljivama i crnim vinom poslužen s njokima

Dalmatian Pašticada (Su, C, M)

Beef thigh cooked in its own sauce with root vegetables, prunes and red wine served with gnocchi

02.01.

Crni rižot od sipe (L, C)

Sipa pripremljena sa vinom, začinima i vlastitim crnilom

Black cuttlefish risotto (L, C)

Cuttlefish prepared with wine, spices and its own ink

03.01.

Penne Carbonara(L, Su, G)

Kremasti umak sa slaninom, lukom, češnjakom i bijelim vinom

Penne Carbonara (L, Su, G)

A creamy sauce with bacon, onions, garlic and white wine

04.01.

Špageti Bolognese (L, Su, C, G)

Klasičan ragu od mljevenog miješanog mesa, luka, češnjaka i rajčice

Spaghetti Bolognese (L, Su, C, G)

Classic minced beef ragout with onions, garlic and tomatoes

Popularni Članci