OD GRUŽA DO PILA Predstavljene inovativne i održive mjere koje bi riješile prometne probleme (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Iva Dedo/Portal Oko
U našem Gradu se od 31. listopada. do 4. studenog, u sklopu Trećeg dubrovačkog energetskog tjedna, održava 'Dubrovnik Roadshow'. Njime je grad Dubrovnik ugostio stručnjake i profesore s Tehnološkog sveučilišta u Delftu te arhitektonskih fakulteta u Belfastu i Sieni, koji su održali niz edukativnih seminara na temu održivosti gradova te učinkovite primjene novih tehnologija u njegovom daljnjem razvoju.

Profesori dr. Craig l.  Martin (Delft University of Technology), Greg Keeffe (QUB), Andy van den Dobbelsteen (TUD), Ewoud Vos (KEMA Nederland b.v.), dr.  Han Vandevyvere (VITO),  Riccardo Pulselli (University of Sienna) i dr.  Goran Krajačić (FSB Zagreb) problemski su pristupili području Gruža te posebice preopterećenoj osi između same luke Gruž i stare gradske jezgre za koje je razvijen niz inovativnih i održivih mjera koje bi riješile probleme prometne funkcionalnosti i boljih uvjeta života na tom području.

Roadshow predstavlja međunarodnu inicijativu koja tvori sastavni dio projekta City-zen.

Grad Dubrovnik je time postao sastavni dio međunarodne inicijative koja tvori sastavni dio projekta City-zen te se nakon Belfasta, Amsterdama i Izmira pridružio odabranom društvu europskih gradova. Roadshow ukazuje na probleme zagušenja u gradovima te potiče na obnovljive izvore energije te uključenost i kooperaciju svih dionika i tehnološke inovacije.

Rezultate dobivene kroz rad na Trećem dubrovačkom energetskom tjednu, članovi Roadshow-a će sljedeći tjedan predstaviti predstavnicima Europske komisije u Amsterdamu.

Portal Oko

Popularni Članci