'

UČENICI SE VRATILI U STARU ZGRADU Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik je trenutno najmodernija škola u Hrvatskoj

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Učenici Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik danas su se vratili u svoju obnovljenu školsku zgradu.

Ravnatelj Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Antun Perušina zahvalio se Županiji na podršci pri opsežnim i složenim radovima. Perušina je istaknuo kako su prostori unutar škole obnovljeni, ali još uvijek stoji skela na školi što je prema njegovim riječima pokazatelj kako svi radovi nisu gotovi.

- Škola je opremljena na najmoderniji način. Trenutno smo jedna od rijetkih škola koja je opremljena tako da sve učionice imaju najmoderniju opremu. Imamo moderne ekrane, klupe jednosjede kako bi nastavnici i učenici mogli birati stil rada... - kazao je Perušina dodavši kako je škola u potpunosti unutra obnovljena, učionice su svijetle i prozračne, a namještaj prilagođen svima.

Prema njegovim riječima škola ima obnovljene stropove, zidove, podove, novu rasvjetu, namještaj, ploče, novi sustav mreže, nove sanitarne čvorove... Ravnatelj je dodao kako se radi na fasadi, a najavio je da će radovi biti završeni u roku.

- Najvažnije je da su se naši učenici vratili u svoju staru školsku zgradu i da nema problema s prijevozom do Župe dubrovačke. Hvala svima koji su nam omogućili da tamo provedemo vrijeme - poručio je Perušina.

Voditeljica projekta ulaganja u ljudske potencijale profesorica Hilarija Lozančić Benić govorila je kako je odrađeno puno aktivnosti.

- Nabavljen je namještaj, stolice i klupe i interaktivne ploče iz EU fondova, a u tijeku je nabava opreme sitnog inventara i opreme za kabinet kuharstva i posluživanja, kao i provedba nabave računala za dva kabineta za učenje informatike i posebne zavjese. Nabavljat će se i interaktivne aplikacije praćenja učenika na praktičnoj nastavi te izrade jelovnika i online rezervacije u Garištu i Čingriji - pojasnila je profesorica Lozančić Benić.

- Ppo našem kurikulu radit će sve turističke i ugostiteljske škole. Plan nam je kad se taj kurikul odobri i da se sljedeće školske godine upiše nova generacija kuhara četverogodišnjeg programa. Naravno, ostaje i trogodišnji smjer za kuhare - najavila je voditeljica projekta ulaganja u ljudske potencijale profesorica Hilarija Lozančić Benić.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je škola održala obećanje, a to je da će prvi školski dan drugog polugodišta biti održan Župnskoj ulici.

- Ovo je samo dio ukupne investicije u Regionalni centar kompetentnosti u skolopu kojega se rade dva akademisa, Vila Čingrija od 1,9 milijuna eura i Garište od 1,1 milijun eura. To su sve investicije u zgrade, ali i učenike koji će se obrazovati u ovim prostorima. Projekt je rađen s drugim školama u županiji, u Metkoviću, Opuzenu, Korčuli. Osim tih tehničkih uvjeta na infrastrukturi, veliki dio projekta pripada i usavršavanju kurikula pa će tako učenici usvajati novo zanje koje je najmodernije u ovoj branši, a to će biti posebice izraženo kroz suradnju s Baskijskim kulinarskim centrom - naveo je župan Dobroslavić.

Popularni Članci