NEKRETNINSKI LOBI Franković o vlasniku DUTV-a: Cilj je mene osobno diskreditirati, novinari su nudili da se vijesti objavljuju nakon izbora! (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD, GM
Gradonačelnik Mato Franković obratio se javnosti zbog pritiska kako ga naziva, nekretninskog lobija, na njega i njegove suradnike.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku odbacilo je kaznenu prijavu protiv vlasnika Dubrovačke televizije Orsata Zovka, a koju je protiv njega podnio dubrovački gradonačelnik i saborski zastupnik Mato Franković. Franković se povodom toga obratio javnosti na konferenciji za medije.

'Ono što je ključno, a što dokazuje rješenje DORH-a je kako sva tri iskaza sugeriraju odnosno potvrđuju moje izjave o načinu djelovanja DUTV-a i traženju iznosa. Tu  jasno i nedvojbeno možete pročitati sve što je DORH donio. Ono što zabrinjava je da je navedeno u tom iskazu da je vlasnik DUTVa iznosio neistinu, tvrdeći da je loš odnos počeo nakon afere Lokrum. To je neistina s obzirom na to da je odnos diskreditiranja mene počeo nakon mjesec dana od našeg sastanka, a na temu ulice Kardinala Stepinca. Druga neistina je kako je vršen pritisak od strane gradske uprave na novinara Paska Tomaša s ciljem da objavi informacije vezane za aferu Lokrum,' kazao je Franković.

'Prava istina je sljedeća; upravo je novinar DUTV-a Pasko Tomaš na temu financiranja DUTV-a parlamentarne izbore ponudio 22. lipnja da o Lokrumu piše nakon izbora. Predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica je istom novinaru odgovorio kako gradska uprava nema što zataškavati, a sve nepravilnosti koje se uoče će se konačno i ispraviti. Nakon ove komunikacije DUTV je počeo s objavama vezanim za Lokrum. Činjenica je da je navedena kaznena prijava odbačena 1. prosinca 2020. DUTV je istinu objavila dan nakon događaja kojem smo jučer svjedočili, a to je akt za zaštitu gradskog područja jučer izglasan. Investitor je jučer potegnuo za gradskom imovinom. Investitor je to poslao u 18:31, a DUTV je to objavio već u Dnevniku u 18:00 sati,' naglasio je Franković sugerirajući vezu između DUTV-a i investitora na toj parceli.

'Jasno je da je cilj mene osobno diskreditirati. Prvi cilj je novac, sada je cilj izmjene i dopune GUP-a, povlađivanje nekretninskom lobiju. Ponavljam, ja osobno ovdje nikad i nikome na bilo kakav način neću izaći u susret koristeći položaj i ovlasti gradonačelnika. Ponosan sam što je na jednak način to odbio i predsjednik GV-a Marko Potrebica, kojem je bilo ponuđeno da šuti, da se ne piše. To smo odbili i rekli: slobodno pišite, ako se utvrdi suprotno mi ćemo te ljude sankcionirati. U jeku nacionalnih afera mislim da smo jasno pokazali tko se ne boji,' odlučno je kazao Franković, a naglasio je i kako je u jednom trenutku tražio policijsku zaštitu. Što se tiče imena 'nekretninskog lobija' nije htio otkriti o kome se radi, na koga misli.

Što se tiče jučerašnje situacije, na sjednici Gradskog vijeća vijećnici su dakle izglasali odluku o proglašenju svojstva komunalne infrastrukture kao javnog dobra u općoj uporabi pješačke ulice (staze) koja spaja Ulicu dr. Ante Starčevića s Ulicom Put od Republike i Vukovarskom ulicom u Dubrovniku.

Franković navodi kako je investitor je s bagerima počinio devastaciju u prostoru na stazi koja spaja Ulicu dr. Ante Starčevića s Ulicom Put od Republike i Vukovarskom ulicom u Dubrovniku, kazavši kako su bgerom uništili gradsku imovinu kojoj se građani služe sedamdeset godina.

Također, na pitanje o tužbi prema medijima, kazao je kako je tužio medij samo jedanput, a da se čak razmišlja to povući. Tvrdi da nikada nije od medija tražio ništa mimo zakona.

Osim toga, kazao je da ne odgovara na upite DUTV-a, što je upitala njihova novinarka, jer smatra da oni pokušavaju iskriviti istinu. 

DUTV-ov Pasko Tomaš putem svog Facebook profila komentirao je navode koje je izrekao gradonačelnik.

''Sve što sam u životu radio, radio sam korektno, pošteno i što je najvažnije zakonito. Ako itko ima ikakva saznanja da to nije bilo tako neka me slobodno prijavi bilo kojoj instituciji u ovoj državi. Priču o Lokrumu sam objavio onda kada sam ja htio i ne dozvoljavam da mi političari kroje naslove, teme i vrijeme objave mojih priloga. Nisam dopustio i nikada neću dopustiti da ikakve tužbe, pozivi ili SMS poruke utječu na mene u mom radu'', odgovorio je novinar Pasko Tomaš naknadno na prozivke s presice.

UNIŠTENA GRADSKA IMOVINA Franković: Podnijet će se kaznena prijava protiv prekršitelja (FOTO)

OGLASILI SE VLASNICI ZEMLJIŠTA KOD FINA-e 'Ne postoji nikakvo javno dobro ovdje, investitor je samo započeo s čišćenjem'

Popularni Članci