NE PROPUSTITE Lego kockice, električni skuteri, vizija Dubrovnika i još mnogo toga na energetskom tjednu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Razvojna agencija DURA, Grad Dubrovnik i Zajednica tehničke kulture grada Dubrovnika organiziraju „Treći dubrovački energetski tjedan“ koji će se održati od 31. listopada do 4. studenog 2016. godine.

Cilj „Trećeg dubrovačkog energetskog tjedna“ je razvijanje svijesti javnosti grada Dubrovnika i njegove okolice o racionalnom korištenju energije, održive mobilnosti, mogućnostima primjene mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u svakodnevnom životu.

Od ponedjeljka do petka održat će se niz radionica na temu „Dubrovnik Roadshow“ koje će voditi ugledni gosti sa Sveučilišta iz Defta (Nizozemska), Sveučilišta iz Sienne (Italija), Kraljevskog Sveučilišta iz Belfasta (Svjeverna Irska) te Sveučilišta iz Zagreba. Cilj radionica je odrediti postojeće lokalne probleme te predložiti rješenja kako bi Grad Dubrovnik u budućnosti postao održiva sredina s pametnim upravljanjem resursima i prostorom.

U petak 4.studenog 2016 godine održat će se prezentacija pod nazivom „VIZIJA GRADA DUBROVNIKA“ s početkom u 9.30 sati kao sažetak svih predavanja i radionica održanih tijekom tjedna. Cilj predstavljanje će biti predstaviti grad Dubrovnik kao održivu sredinu ugodnu za život gdje će se predložiti brojna rješenja s vizualizacijama. 

 Također u petak 4.studenog 2016. godine održat će se i niz ostalih predavanja:

Predstavljanje „Programa energetske učinkovitosti u gradskom prometu Grada Dubrovnika“ s početkom u 12:00 sati od strane Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

Predstavljanje Europske Komisije Dubrovniku s početkom u 12:30 sati od strane predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj

Predstavljanje projekta „GreenGo - sustav dijeljenja električnih skutera u Dubrovniku“ s početkom u 13:00 sati od strane DURA-e i Krk Mota (GOVECS) (dolazak 3 test skutera te njihovo javno predstavljanje)

Za vrijeme trajanja Trećeg Dubrovačkog energetskog tjedna održat će se i radionice za osnovnoškolce „Legoedukacije“ gdje će se od lego kockica izrađivati igračke poput eklektičnog vozila, električnog robota, vjetrenjača itd.

Za više informacija nazovite 020/640-569 ili se obratite na e-mail: eeinfo@dura.hr. Sve informacije i natječaji dostupni su putem Interneta na www.dura.hr.

Popularni Članci