'

Napustio nas je dubrovački branitelj Igor Žuvela

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Stranka Dubrovnik Regija Facebook
Napustio nas je dubrovački branitelj Igor Žuvela. 

Bio je kandidat stranke Dubrovnik Regija na izborima 2013. godine, kada su objavili njegovu biografiju: 

Igor Žuvela rođen je u Šibeniku 23. prosinca 1952. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Dubrovniku, gdje je studirao ekonomiju na fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu.
Dragovoljac je Domovinskog rata u sastavu 2. bojne 163. brigade HV, gdje je obnašao zapovjedne dužnosti. Umirovljen je kao časnik HV s činom satnika.

Igor je tijekom svoje radne karijere bio voditelj fakturne službe za englesko govorno područje u Atlasu. Potom je bio zaposlen kao voditelj predstavništva Zetatransa za investicije sarajevskog Energoinvesta za TE i rudnik Gacko, a nakon toga pomorski agent Oceantransa u Pločama.

Igor Žuvela je također bio zaposlen kao voditelj međunarodne špedicije u DTS-u te kao direktor i suvlasnik dubrovačkog uvozno - izvoznog poduzeća Dubrovnik Quadrum i direktor i vlasnik izvozno - uvoznog veletrgovačkog poduzeća u Dubrovniku. Prije umirovljenja zbog invaliditeta nastalog kao posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu bio je zaposlen kao direktor tvrtke Auto Dubrovnik.

Dirljivim riječima se od njega na svom profilu oprostio Braco Elezović: 

"Umro je Igor Žuvela, dragovoljac Domovinskog rata, časnik HV, zapovjednik položaja na Kabogi, ratni dozapovjednik 2. pješačke bojne 163. brigade, prvi predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, prijatelj, suborac, humanitarac, čovjek koji je uvijek bio spreman pomoći svima koji su trebali pomoć čemu sam osobno svjedočio u stotine situacija.

Igor je bio jedan od onih koji su se odmah odazvali pozivu Domovine, stali na njen branik i dali cijelog sebe za Hrvatsku. Mislio sam da nikada neće umrijeti, jer toliko je bio čvrst, ali evo i najčvršći nekada pokleknu. Njegovim odlaskom ovaj grad je puno izgubio, ali njegova djela jamče da će biti pamćen dok god postoje živi svjedoci njegovih djela, a i poslije jer će se njegovo ime prenositi pokoljenjima.

Obitelji Igora Žuvele, suprugi Vevi, kćerima Ivani, Ines i Rei, sinu Goranu te njegovoj unučadi izražavam najiskreniju sućut.

Prijatelju moj jako sam ponosan na naše prijateljstvo, hvala ti na svemu i laka ti hrvatska gruda koju si toliko volio.

Počivaj u miru Božjem.", napisao je. 

Dubrovački dnevnik izražava sućut obitelji i prijateljima. 

Popularni Članci