'

Na Lokrumu uskoro kongresni centar s restoranom

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Direktor javne ustanove Rezervat Lokrum Mario Petrušić na redovnom je kolegiju direktora komunalnih poduzeća govorio o Lokrumu i napretku vodovoda na Lokrumu.

„Radi se vrlo dobro i to na način da nam se ne ošteti sezona, čak i ako se malo zakasni. Nama je namjera za Uskrs biti u mogućnosti primiti goste na Lokrum“, rekao je Petrušić. Po pitanju dvije drvene kuće, direktor je rekao da je glavni projekt potvrđen te se još čeka pismo namjere iz HABOR-a. U sanaciju spomenutih kuća ulaže se čak 5 milijuna kuna (plus PDV). Naime, radi se o kućama koje su kroz povijest imale brojne namjene poput lječilišta, sirotišta te restorana i prostorija Rezervata.

 „Planiramo u jednoj kući sagraditi kongresni centar sa pratećim objektima za službe koje rade u Rezervatu, a u drugoj će biti restoran“, najavio je Petrušić. Također je naglasio kako se radi o rekonstrukciji građevina kakve su bile u izvornom obliku.

Na gradonačelnikovu napomenu, direktor se osvrnuo i na novu pogodnost za građane koji žele na Lokrum. „Uz predodžbu Libertasovog pokaza, Dubrovčani će na Lokrum od 1. travnja moći ići za samo 10 kuna“, potvrdio je Petrušić. 

Popularni Članci