MLADEŽ HNS-a POSLALA JASNU PORUKU 'Tražimo da se plaća koncesija za žičaru!' (FOTO)

Autor: Tea Stjepović Autori fotografija: Tea Stjepović
Današnja prosvjedna šetnja mladeži HNS-a od Pila do Gradske vijećnice bila je upućena Lukšić grupi i Ministarstvu financija. 

Naime, desetak mladih HNS-ovaca okupilo se kako bi mirnom prosvjednom šetnjom poslali jasnu poruku. U narančastim majicama i transaparentima u rukama poručili su na pristojan način da je vrijeme da se počne naplaćivati koncesija za žičaru. 

Predsjednik mladeži HNS-a Nikša Bušlje kazao je da ovim putem žele podržati gradonačelnika i sve gradske vijećnike koji će biti jedinstveni u prosvjedu protiv Lukšić grupe kao vlasnika žičare.

'Oni već šest godina ne plaćaju ništa ovom Gradu, a naplaćuju pogled na njega. Mislimo da trebaju plaćati 15 posto, a i više jer ovaj Grad vrijedi više', kazao je Bušlje.

Mladeži se pridružio i gradonačelnik Andro Vlahušić koji je pohvalio mladež HNS-a rekavši kako je omladina HNS-a vrlo brzo odreagirala na jučerašnju sjednicu vijeća.

'Grad koji ima ovaku omladinu ne može ne uspjeti, rekao je drug Tito', šaljivo je poručio Vlahušić te dodao da je cilj vrlo jednostavan.

'Dio ekstra profita treba dobiti Grad. Mislimo da je Lukšić grupa jako dobra grupacija koja je u Dubrovniku uložila značajna sredstva. Nemamo nikakva pritužbe i želimo da ostane tu. Bore se za svoju tvrtku, a ja se želim s Gradskim vijećem izboriti da dio profita ostane u Gradu Dubrovniku. Prošle godine su imali neto dobit od 28 milijuna kuna, mi tražimo da nama daju šest -sedam milijuna kuna, a onda mi s tim novcima možemo raditi brojne projekte u Dubrovniku', poručio je gradonačelnik te rekao da na godišnjoj razini to nije pun za jedan fer odnos Grada, a ne gradonačelnika, s njima.

'Mladi HNS-ovci su pripremili prigodne transparente, mislim da njima ne vrijeđaju nikoga. Nećemo raditi prosvjed ni zvati građane gore. Ali ako ne bude išlo ovako pristojno, morat ću pozvati građane na građanski neposluh i na blokadu Ulice Petra Krešimira', kazao je Vlahušić.

Gradonačelnik je ispred Gradske vijećnice dočekivao vijećnike koji su pristizali na nastavak sjednice Gradskog vijeća od jučer. Tako su pojedini vijećnici mogli birati transparente i slikati se s njima. Naišao je i župan Nikola Dobroslavić, ali i brojni stranci koji su pitali što se događa, a mladež i gradonačelnik su im pažljivo objašnjavali u čemu je problem. 

Predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković (HDZ) samo je prošao pokraj transparenata i ušao u zgradu. Ubrzo nakon njega je stigao i Marko Potrebica (HDZ) kojem je gradonačelnik doviknuo da uzme transparent i fotografira se s njime na što je Potrebica uzvratio da ništa ne uzima od gradonačelnika. 

Vlahušić je na to dodao da im Grad Dubrovnik 'samo' plaća gradnju Studentskog doma. 

Popularni Članci