MINISTAR IZOSTAO ZBOG PROBLEMA U VLADI Pogledajte kako izgledaju nove prostorije dubrovačke bolnice (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Župan Nikola Dobroslavić danas je u društvu v.d. ravnatelja Opće bolnice Dubrovnik Marija Bekića i predstavnika Uprave obišao novouređene prostorije Opće bolnice u koje su smještene poliklinike. 

Iako je obilazak trebao biti u utorak i iako mu je trebao prisustvovati ministar zdravstva Dario Nakić, to se nije dogodilo jer je, kako je izjavio župan tijekom konferencije za medije, morao hitno otputovati za Zagreb zbog aktualnih problema u Vladi.

'Nadam se kako će se situcija u Vladi smiriti,' izjavio je župan. 

Također je dodao i kako je ovo prvi put otkakako je u obilasku nakon što je bolnica vraćena pod upravljanje Županijom, a tvrdi kako sadašnji dug iznosi oko 100 milijuna kuna. 

Bekić je najavio kako bi sljedećeg tjedna bolnica trebala dobiti jedinicu za centralno naručivanje pacijenata, a riječ je o projektu o kojem je Dubrovački dnevnik prvi pisao. Prema njegovim najavama, cilj je smanjiti liste čekanja te podići rad bolnice na veći kadrovski stupanj. Osim toga, naveo je kako je dubrovačka bolnica jedina koja se nalazi ispod Splita i kao takva udaljena 220 kilometara od prvog KBC-a.

'Imamo ugovore s KBC-om Rebro i KBC-om Sestre milosrdnice te KBC-om Rijeka, a razgovaramo s KBC-om Split. Dovest ćemo i stručnjake iz drugih ustanova, a Grad i Županija su najavili kako će kroz poticajne mjere pomoći u dovođenju novih ljudi. Europsko tržište se dodatno otvorilo ulaskom Hrvatske u Europsku uniju te moramo iznalaziti načine kako da mladi ostanu što dulje ovdje,' kazao je Bekić. 

Po pitanju modernizacije opreme, najavio je kako uskoro odlazi u Zagreb kako bi potpisao ugovor za novi MSCT uređaj koji bi u dubrovačku bolnicu trebao stići do kraja godine. Kazao je kako su navedeni projekti u cilju podizanja kvalitete usluge u bolnici, ali i pripreme za kategorizaciju koja bi trebala krenuti u jesen. 

Kako izgledaju nove prostorije, pogledajte na fotografijama. 

Video: Goran Mratinović 

Popularni Članci