Miho Obradović tužio Dubrovački dnevnik, ima duševne boli

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook
Vijećnik HNS-a u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, Miho Obradović tužio je Dubrovački dnevnik zbog objave informacija kako je njegova svadba bila žarište koronavirusa. 

Podsjetimo, s Obradovićevim vjenčanjem koje se održalo krajem kolovoza bilo je povezano najmanje 15 osoba. 

Svadba političara Obradovića održala se uz dvjestotinjak uzvanika na Lovrijencu dva dana prije nego što su stupile na snagu donesene mjere Stožera s ograničenjem do 50 ljudi. Obradović je sam izvijestio javnost kako su zaraženi i on, i supruga. 

Zbog dvije učiteljice koje su bile na vjenčanju Osnovna škola Lapad razmišljaja je i donijela odluku o tome kako će krenuti prvi tjedan online, međutim zbog stava Zavoda kako to ipak nije potrebno, odnosno da je dovoljno da spomenute učiteljice ostanu u izolaciji odluka je promijenjena. Dubrovački dnevnik u ovom je slučaju izvještavao javnost prenoseći isključivo službene izjave iz Lapadske škole, odnosno radeći svoj posao. 

Obradović u svojoj tužbi promijenjenu odluku iz Lapadske škole pokušava iskoristi kao argument kako ta prvotna vijest zapravo nije bila istinita. S obzirom na neviđeni pritisak kojemu su novinari Dubrovačkog dnevnika bili izloženi od strane političara zbog objave isključivo istinitih informacija, Dubrovački dnevnik zatražio je i dodatnu potvrdu o broju zaraženih sa svadbe od Zavoda za javno zdravstvo, a što je na kraju i objavljeno. 

U tužbi koju potpisuje odvjetnik Željko Olujić navodi se kako je Obradović uživao veliki ugled u svojoj sredini, dok Dubrovački dnevnik nije objavio kako je njegova svadba bila žarište koronavirusa. 

U tužbi se također navodi kako je Obradović široj javnosti bio nepoznat sve do ove vijesti oko korone na svadbi. Ovo je posebno zanimljivo ako se uzme u obzir kako je samo za primjer njegov sat na ruci vrijedan 300 tisuća kuna bio vijest gotovo svih nacionalnih medija, baš kao i njegov susret s Cristianom Ronaldom s kojim se pohvalio, a o kojemu su izvještavali, kao i paljevina njegovog automobila. 

Objava svih ovih informacija oko korone na svadbi, uz štetu ugledu i zbog toga što je prije toga, kako tvrde, bio nepoznat široj javnosti prouzrokovala je političaru Mihu Obradoviću duševnu bol tešku 40 tisuća kuna. 

Popularni Članci