SUD ODLUČIO Matko Klarić nije se neprimjereno ponašao prema tri policajke, ranija rješenja poništena

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Odvjetnik Matka Klarića, Dario Obradović priopćio je kako je sud u Splitu donio presudu o poništavanju rješenja kojima je Klarić proglašen odgovornim za nedolično ponašanje. 

"Vezano za postupak koji se protiv njega vodio pred Disciplinskim sudom MUP-a u odnosu na terećenje  PU dubrovačko-neertvanske da bi se tadašnji načelnik PGP Gruda Matko Klarić neprimjereno ponašao prema trima policijskim službenicama obavještavam vas da je danas Upravni sud u Splitu objavio Presudu kojom se po tužbi Matka Klarića poništavaju Rješenja Ministarstva unutamjih poslova Republike Hrvatske i to Drugostupanjskog disciplinskog suda od 6. rujna 2022. godine i Odjela prvostupanjskog disciplinskog sudovanja Rijeka od 7. lipnja 2022. godine, a kojim Rješenjima je Matko Karić bi oglašen odgovornim za nedolično ponašanje.

Ističem da je Klarić već prethodno pravomoćno oslobođen od odgovornisti za dvije točke za koje ga je PU dubrovačko-neretvanska teretila u tom disciplinskom postupku.

Dakle, Upravni sud u Splitu je prihvatio tužbene razloge Matka Klarića te poništio oba disciplinska Rješenja MUP-a kojim je Klarić bio oglašen odgovornim za neprimjereno ponašanje, uz napomenu da se u ovom trenutku protiv dva svjedoka iz tog diiciplinskog postupka koji su svjedočili protiv Klarića vode kazneni postupci za kaznena djela davanja lažnog iskaza i lažnog prijavljivanja kaznenog djela", priopćio je odvjetnik Dario Obradović.

Popularni Članci