Turistički brodari trubili u Gružu: 'Trebalo bi bolje tretirati brod pod hrvatskom zastavom' (VIDEO)

Autor: Aida Čakić Autori fotografija: A.Č.
Brodari su danas u 10 sati, na pet minuta, upalili brodske sirene u Gružu prosvjedujući tako protiv loših uvjeta u kojima su prisiljeni raditi, .

Vlasnik i zapovjednik broda Crystal Andrija Marasović, kao predstavnik brodara cijelog Jadrana, iskazao je nezadovoljstvo ponajprije  zbog nedostatka vezova. 

- Rive ima, mjesta ima, samo nas treba podržati državni aparat. Prioritet imaju jedrilice i jahte, a mi želimo da se bolje tretira brod pod hrvatskom zastavom. Imamo problema u Dubrovnik i Hvaru koji se mogu riješiti na efikasan način, posebno u Dubrovniku - kazao je Marasović pojasnivši kako se teško obavlja smjena subotom i ponedjeljkom na sidrištu na Daksi što brodarima, prema njegovom mišljenju, predstavlja problem.

- Ima dovoljno rive kad nema kruzera i nama bi se moglo ustupiti 50 ili 100 metara da subotom odradimo posao, a ne da stojimo na sidru jer nam je to s tenderima teško odrađivati. Jednostavno ne možemo odraditi smjenu ako nismo vezani uz rivu - naglasio je Marasović čiji brod prima 36 putnika, a zapošljava osam ljudi. Dodao je kako u Dubrovnik svaki tjedan stiže oko dvije tisuće putnika u 200 brodova.

- Imamo veliku espanziju i infrastruktura nas ne prati. Ne znam što će se dogoditi, ali mislim da ćemo morati poduzeti rigoroznije mjere. Ovo je zadnje upozorenje pred blokadu luke - najavio je brodar Andrija Marasović koji se bavi organiziranjem izleta i višednevnih krstarenja po otocima. 

Inače, prema riječima Marasovića, brodari su cijelu zimu pregovarali s lučkom upravom, no želje im nisu uvažene.

Popularni Članci