Kuća Radimira Čačića unutar Zidina s koje su padale kupe i fasada, djelomično je sanirana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL
Ruševna kuća Radimira Čačića koja je prijetila urušavanjem djelomično je sanirana.

Kuća u ulici Na Andriji, pod Zidinama, koja je u vlasništvu bivšeg potpredsjednika Vlade, nekadašnjeg župana Varaždinske županije i aktualnog predsjednika Narodne stranke – Reformisti Radimira Čačića, dugo je predstavljala opasnost, na što je upozoravao i Dubrovački dnevnik. 

Nedugo nakon našeg pisanja u veljači 2022. godine kuća je 'opasana' skelama i pristupilo se sanaciji koja čini se napreduje dobro. 

S objekta su ranije padale kupe, kao i dijelovi fasade zbog čega su na teren početkom godine izašli komunalni redari koji su tada Čačiću naložili otklanjanje oštećenja s kuće u Zidinama. 

Nije to prvi put kako se ova kuća našla u središtu javnosti. Dogodilo se to i početkom 2020. godine, kad se aktualizirala tema popunjavanja imovinskih kartica, a za oko je zapela i ona Radimira Čačića, i to baš zbog nekretnine Na Andriji. Premda je riječ o gradu u kojem je cijena kvadratnog metra nekretnine vrtoglavo visoka i kreće se oko četiri ili pet tisuća eura te se nalazi u samom srcu Dubrovnika, Čačić je u svojoj imovinskoj kartici tada naveo tržišnu vrijednost od 1142 eura po kvadratu, što je cijena za koju se ni u okolici Dubrovnika ne može kupiti nekretnina, a kamoli u povijesnoj jezgri.

Kako je kuća izgledala kada je Dubrovački dnevnik upozoravao na opasnost pogledajte ovdje.

Popularni Članci