KOLIKO JE ZAISTA OBOLJELIH? 'Imam koronu, bila sam u Marin Medu, ne idite nigdje’

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Davor Puklavec/PIXSELL
Na jednoj od posljednjih konferencija za medije županijskog Kriznog stožera najavljeno je kako će se testirati ugrožene skupine dok se pacijenti s blagim simptomima neće testirati. Dubrovačkom dnevniku se javila čitateljica koja zbog toga tvrdi - broj oboljelih u Dubrovniku je zasigurno puno veći od službenih brojki. Opisala je i svoje simptome koje je dobila nakon posjeta liječniku kojemu je test na koronavirus bio pozitivan. 

"Primjer sam ja, a sudeći po objavama na društvenim mrežama, čini se kako nas ima još jako puno. Bila sam u Marin Medu na pregledu kod zaraženog doktora. To tada nisam znala. Zbog specifičnosti moje bolesti od pregleda do kuće nigdje nisam izlazila," kaže čitateljica koja je kazala kako su nakon toga uslijedili vrlo neugodni simptomi. 

"Šesti dan od pregleda navečer dobijem temperaturu. Jako teška noć, grlo mi se upalilo, natekao mi vrat, jezik, bez tekućine nisam mogla izdržati kolika je to suhoća bila, a glava mi se raspadala. Febra je bila 37,5-37,9 i nije se nikako spuštala dva i po' dana. Nikad nisam doživjela da imam febru 37,5, da popijem brufen, a ona umjesto da padne, penje se na 37,9, što je bila najviša febra koju sam imala. Nakon dva i po' dana, febra je spala, ali grlo me boljelo za poludjeti i čak mi je nešto izbacilo po jeziku," kaže čitateljica. 

Nakon toga je, kako kaže, nazvala svoju liječnicu opće medicine koja joj je savjetovala da pije čajeve te da zove ako se situacija ne popravi. Ubrzo su je kontaktirali i iz poliklinike Marin Med kako bi joj kazali kako je liječnik kod kojeg je bila na pregledu pozitivan na koronavirus i da se javi epidemiologu ako ima bilo kakve simptome. 

Kako kaže, javila se epidemiologu, sukladno preporuci, te joj je rečeno kako je najvjerojatnije zaražena. Čitateljica tvrdi kako su uzeti njeni podaci te kako joj je rečeno da bude u samoizolaciji i da će je uskoro kontaktirati, no kako se to nije dogodilo. Također, rečeno joj je kako nema teške simptome za hospitalizaciju te da mora kontaktirati hitnu pomoć u slučaju da se njeno stanje pogorša. 

"Živim sa suprugom i zasad, srećom, nema simptome. Srećom, i kod mene simptomi polako prolaze. Kod kuće sve dezinficiram, posuđe perem u perilici. Nisam izlazila nikako, ali jest moj suprug jer nismo ništa znali," kaže čitateljica koja poručuje kako bi se pacijenti ipak trebali testirati, a ne da zovu hitnu samo ako im se stanje zakomplicira.

"Pomoć ćete dobiti kad se stanje zakomplicira, a onda vam samo Bog može pomoći," kaže čitateljica. 

Popularni Članci