Katušić i Hadžić dobili više od tri godine zatvora za razbojništvo u Zračnoj luci Dubrovnik!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Aida Čakić
Na Županijskom sudu u Dubrovniku danas je donešena presuda Antunu Katušiću i Saneli Hadžić koje je optužnica teretila za sudjelovanje u organizaciji razbojništva u Zračnoj luci Dubrovnik koje je organizirano 21. listopada prošle godine. 

Sud ih je u prvostupanjskoj presudi proglasio krivima, Katušića za razbojništvo, te prikrivanje kaznenog djela, a Hadžić za pomaganje. Katušić je dobio jedistvenu kaznu zatvoru u trajanju od 3 godine i dva mjeseca, a Hadžić 3 godine i 6 mjeseci. U zatvorsku kaznu uračunava se vrijeme provedeno u pritvoru, od siječnja ove godine. Također, obvezni su nadoknaditi Zračnoj luci Dubrovnik 652 tisuće kuna, te će platiti sve sudske troškove. Protiv presude imaju pravo žalbe u roku od 15 dana, a DORH je najavio žalbu. Katušić je dobio manju kaznu, jer je priznao krivicu i pokajao se, te drugostupanjsku presudu neće čekati u istražnom zatvoru. Hadžić se produžuje istražni zatvor zbog straha od bijega, jer je državljanka susjedne zemlje. Hadžić je istaknula da presuda nije pravedna.

- Niti jedan dokaz ne dovodi me u vezu s ovim djelom - istaknula je optužena.

Katušić je prethodno na glavnoj raspravi koja je održana u utorak priznao krivnju za ono što mu se stavljalo na teret.

- Počinio sam ovo djelo, ne bih upirao prstom u nikoga... Bio sam u delikatnoj situaciji, i iz teških životnih razloga sam bio primoran na to. Kajem se duboko i molim da me razumijete - kazao je emotivno Katušić te zamolio za milost suca i što blažu kaznu. 

Sanela Hadžić rekla da se ne osjeća krivom za optužbe zbog počinjenja kaznenog djela pomaganja u razbojništvu. Ona je naime u Dubrovnik dovela braću Alić iz BiH, svoga supruga i djevera, koji su opljačkali Zračnu luku uz Katušićevu pomoć. Teretilo ih se da su zajedno došli u Dubrovnik radi pljačke 100 tisuća eura iz Zračne luke Dubrovnik i podjele plijena.

Podsjetimo, Katušić je prethodno uzeo ukradeni motocikl kako bi ga koristio za počinjenje kaznenog djela. Dvoje državljana BiH su 21. listopada 2019. na motociklu, uz prijetnju oružjem, od djelatnika ZL uzeli novac u vrijeme dok je on pratio događaj i bio spreman u slučaju potrebe pomaganja u bijegu.

Hadžić je nakon počinjenja kaznenog djela, u hostelu u Solskoj bazi, u kojem je boravila do 24. listopada 2019., koji je poslužio za skrivanje oružja kojim je počinjeno kazneno djelo, 25. siječnja 2020. došla u Dubrovnik kako bi odnijela oružje skriveno u sobi koju je prethodno koristila, no u tome su ju spriječili policijski službenici koji su u skrivenom prostoru pronašli dva pištolja s pripadajućim spremnikom i streljivom. 

A. Čakić/M. Marušić

Popularni Članci