Kapelica u Lapadu pretvorena u apartman sad se prodaje. Može i zamjena za novi auto

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: njuškalo.hr
Prije par godina puno se polemiziralo o kapelici 'Majke žalosne' u Lapadu nakon što je obitelj kojoj je pripadala prodala privatniku koji je potom počeo afitavati kao apartman. No, sada se ona prodaje po cijeni od 120 tisuća eura. 

"Uloženo je jako puno truda i novca i nažalost zbog bolesti je moram prodati. Pod račun mogu uzeti manju garsonjeru ili stan (Zagreb ili Dubrovnik) ili novo auto. Moguće sve opcije samo ozbiljnim i realnim kupcima koji znaju cijeniti ovako vrijednu jedinstvenu nekretninu," stoji u opisu oglasa, uz napomenu kako kapelica koja se prodaje ima 25 'kvadrata', uz 15 'kvadrata' okućnice koji se baš i ne vide. 

Prije dvije i pol godine se spominjalo kako je kapelicu obitelj kojoj je ona pripadala prodala za 20-ak tisuća eura jer svjetovno-crkvena vlast nije htjela uvažiti njihove molbe da im se pomogne oko obnove i zaštite. Novi vlasnik je ubrzo kapelicu pretvorio u apartman. Premda je riječ o privatnom vlasništvu, potez je izazvao negodovanje i nevjericu kod dijela građana jer je jedinstveni, u svom prvotnom obliku sakralni objekt pretvoren u objekt za komercijalne sadržaje. 

U oglasu stoji kako je u pitanju 'jedinstvena nekretnina, starina u centru Lapada, povijesnog značaja'. Ostaje se jedino nadati kako će novi vlasnik prepoznati značaj objekta. 

Popularni Članci