JEDAN I S NAŠEG PODRUČJA Jutros pristigli pomorci neće morati u samoizolaciju, dobili tek letak s uputama

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Jedan pomorac koji je jutros u grušku luku uplovio na brodu Carnival Magic je s područja Dubrovačko-neretvanske županije, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Mato Lakić.

Na brodu koji je jutros uplovio ukuno je došlo 756 pomoraca koji su zbog epidemije koronavirusa mjesecima plovili na morima i oceanima, bez mogućnosti iskrcaja i dolaska doma.

- Ogromna većina pomoraca su strani državljani, oni će biti upućeni u matične države bez zadržavanja, imamo šest državljana EH, jedan iz Dubrovačko-neretvanske županije. Bit će im dati letci s uputama i preporukama HZJZ o mjera za koje bi bilo dobro da ih se drže, a to su mjere samoizolacije, iako neće biti vođeni u registru kao osobe sa samoizolacijom. - rekao je Lakić.

-  Ali trebaju se paziti, samo nužno izlaziti, nositi maske, držati distancu,  paziti i na higijenu ruku. Dakle, mjere koje smo zagovarali. Oni su mjesec i pol do dva na moru, ali svejedno bi bilo dobro da se drže propisanih mjera. - dodao je Lakić.

Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević naglasio je kako će se sad pomorci transferirati u države odakle dolaze te kako su prošli graničnu kontrolu.

Popularni Članci